Κορονοϊός – Κίνα: Συναγερμός για νέο κύμα – “Σφραγίστηκαν” δύο πόλεις νότια του Πεκίνου

Μοιραστειτε το

Η Κίνα σφράγισε δύο πόλεις νότια του Πεκίνου, διακόπτοντας τις συγκοινωνιακές συνδέσεις και απαγόρευσε την έξοδο από αυτές των εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς οι αρχές προσπαθούν να σταματήσουν το μεγαλύτερο ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μέσα στους τελευταίους έξι μήνες. Η πανδημία στην Κίνα είχε τεθεί σε έλεγχο από τις κινεζικές αρχές και τα μέτρα περιορισμού είχαν αρχίσει να χαλαρώνουν.

Η Χεμπέι στη βόρεια Κίνα είχε 127 νέες περιπτώσεις Covid-19, καθώς και άλλες 183 ασυμπτωματικές λοιμώξεις, την περασμένη εβδομάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία βρέθηκε στο Shijiazhuang, μια πόλη πολλών εκατομμυρίων στην επαρχία Hebei, της οποίας ο συνολικός πληθυσμός ανέρχεται σε 11 εκατομμύρια. Εννέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη γειτονική πόλη Xingtai, όπου διαμένουν περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι κάτοικοι των Shijiazhuang και Xingtai – που απέχουν περίπου 80 μίλια – απαγορευέται πλέον να φύγουν, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο, ανακοίνωσαν οι αρχές της Χεμπέι την Παρασκευή. Η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφερε 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα για την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων 37 ντόπιων ασθενών και 16 εισαγόμενων λοιμώξεων. Μεταξύ των τοπικών περιπτώσεων, 33 εντοπίστηκαν στο Hebei.

Από την Παρασκευή το μεσημέρι, οι 673.787 κάτοικοι της περιοχής υποβλήθηκαν σε τεστ για κορονοϊό και 511.219 δείγματα επιχρίσματος αναλύθηκαν από εργαστήρια, τα οποία διαπίστωσαν 259 θετικά περιστατικά, δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης Meng Xianghong σε συνέντευξη Τύπου. Τα μαζικά τεστ στις άλλες περιοχές της Shijiazhuang συνεχίζονται.

Αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν να «ελέγχουν αυστηρά την κίνηση ανθρώπων και οχημάτων», με όλα τα οικιστικά κτήματα υπό «κλειστή διαχείριση» – έναν ευφημισμό για το lockdown. «Το ξέσπασμα εισήχθη από το εξωτερικό, αλλά η ακριβής προέλευση βρίσκεται επί του παρόντος σε έρευνα από κρατικούς, επαρχιακούς και δημοτικούς εμπειρογνώμονες», δήλωσε ο Li Qi, επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Hebei, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...