Κορονοϊός: Θετικός ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας

Μοιραστειτε το

Ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας, ο στρατηγός ε.α. Χαμίλτον Μοουράου, 67 ετών, διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι υπηρεσίες του, χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

Το «θετικό αποτέλεσμα» του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο αντιπρόεδρος «επιβεβαιώθηκε» χθες το απόγευμα. «Θα παραμείνει σε απομόνωση στην επίσημη κατοικία του, στο (ανάκτορο) Ζαμπούρου», ανέφεραν σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Λόγω της ηλικίας του, ο αντιπρόεδρος θεωρείται ότι αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο να παρουσιάσει βαριά μορφή της ασθένειας που πλήττει σκληρά τη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Από τον Νοέμβριο, στον λατινοαμερικάνικο γίγαντα καταγράφεται έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ως χθες Κυριακή, το υπουργείο Υγείας της χώρας έκανε λόγο για 191.139 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 — τον απολογισμό αυτόν ξεπερνούν μόνον οι ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο — επί συνόλου περίπου 7,5 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Ο βραζιλιάνος αντιπρόεδρος προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των μελών της κυβέρνησης της Βραζιλίας που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό τους τελευταίους μήνες. Όλοι αποθεραπεύτηκαν, αφού παρουσίασαν ελαφριά συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο ιός.

Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος υποβαθμίζει εξαρχής την υγειονομική κρίση κι εναντιώνεται στην επιβολή περιοριστικών μέτρων λόγω των συνεπειών τους για την οικονομία της Βραζιλίας, μολύνθηκε στις αρχές Ιουλίου, όπως και η πρώτη κυρία Μισέλ Μπολσονάρου.

Πηγή: ΑΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...