Κορονοϊός – Ελλάδα: Σπάνε το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ – Κρίσιμες οι επόμενες 10 μέρες

Μοιραστειτε το

Κορονοϊός: Σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο ο κορονοϊός – 2.152 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Τρίτη – Αυξάνεται η πίεση στο Σύστημα Υγείας από τις διασωληνώσεις

Νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε σήμερα στην χώρα μας καθώς για δεύτερη φορά ανακοινώθηκαν πάνω από 2.000 κρούσματα. Ρεκόρ καταγράφηκε και στην Αττική όπου εντοπίστηκαν 542 νέα κρούσματα όπου εντοπίστηκαν 542 κρούσματα εντός του νομού. Το στοιχείο όμως που προοιωνίζει την δύσκολη διαδρομή που έχει μπροστά η χώρα μας είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων που σε ένα 24ωρο αυξήθηκε κατά 16 φτάνοντας τους 169 στο σύνολό τους.

Αυτό που θα κρίνει το πόσο δύσκολο θα είναι το επόμενο χρονικό διάστημα είναι οι επόμενες 10 -14 ημέρες. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που θα κρίνει το αν τα τελευταία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τοπικά και πανελλαδικά θα έχουν αποτέλεσμα. Το ίδιο επεσήμανε και ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Το σίγουρο είναι ότι τις επόμενες ημέρες λόγω της δυναμικής της πανδημίας που έχει στη χώρα μας ο ιός αρκετοί ασθενείς θα οδηγηθούν με σοβαρή λοίμωξη λόγω της Covid-19 στο νοσοκομείο και σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο και σε κλίνη ΜΕΘ, δοκιμάζοντας την αντοχή του συστήματος υγείας.

Βάσει της εικόνας που έδωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ στη χώρα μας έχει ως εξής: από τις 331 κλίνες ΜΕΘ που έχουν διατεθεί από το σύστημα υγείας για ασθενείς με κορονοϊό, είναι καλυμμένες οι 209. Από τις 83 κλίνες που παραχωρήθηκαν για την επιδημία στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι κατειλημμένες οι 63 και από τις 136 της Αττικής οι 92.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πάνω από το 60% των 2.166 κρουσμάτων παρατηρούνται σε τέσσερις περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αττική, Ροδόπη και Λάρισα).

Μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο έχει η Μαγνησία με 135 ενεργά κρούσματα και 311 στενές επαφές τους, και συνεχώς ανεβαίνει όλη η Θράκη και η Μακεδονία. Ενδεικτικά, ο Έβρος μετρά σήμερα 42 κρούσματα, η Ξάνθη 25, η Δράμα 42, η Καβάλα 32, η Χαλκιδική 38, η Ημαθία 53, η Πέλλα 78. Σταθερά αθροίζουν κρούσματα και η Μεσσηνία – σήμερα έχει 51 – και η Αχαία – σήμερα έχει 18.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σκέψεις για απαγόρευση μετακινήσεων το σαββατοκύριακο από νομό σε νομό

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...