Κορονοϊός – Δημόπουλος: Το εμβόλιο θα προστατέψει έναν στους δύο πολίτες

Μοιραστειτε το

Καθώς ο φονικός ιός «καλπάζει» στην Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, όλος ο πλανήτης περιμένει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Την εκτίμηση ότι τα εμβόλια για τον κορονοϊό είναι σε πολύ καλή τροχιά εξέλιξης, έκανε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (20/09) στον ΑΝΤ1.

Ωστόσο, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι τα εμβόλια θα προστατεύσουν τον έναν στους δύο πολίτες ενώ από τη στιγμή που θα αρχίσει ο εμβολιασμός, θα χρειασθεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο για την απόκτηση ανοσίας.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι στόχος των επιστημόνων είναι η σημαντική μείωση των κρουσμάτων στη χώρα μας, μέσα σε διάστημα 4 έως 6 εβδομάδες, έως ότου δηλαδή επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες.

«Πρέπει να υπάρξει περιορισμός του κορονοϊού πριν μπούμε στο χειμώνα και πριν ξεκινήσουν οι άλλοι ιοί, όπως η γρίπη», τόνισε ο καθηγητής, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σκληρότερων μέτρων ή και τοπικών lockdown επεσήμανε ότι οι επιστήμονες που ασχολούνται με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα κρίνουν τα εάν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Τέλος, ο κ. Δημόπουλος εξήγησε ότι η εφαρμογή της καραντίνας, στη χώρα μας, συνέβαλε στη μείωση των κρουσμάτων σε ποσοστό πάνω από 70%, ενώ το κλείσιμο των σχολείων κατά 10%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στον προθάλαμο του lockdown η Αττική – Τα νέα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...