Κορονοϊός – «Βόμβα» από τον Τσιόδρα: Πρωταθλητές στα κρούσματα οι ηλικίες 18-24

Μοιραστειτε το

Την αποκάλυψη πως οι ηλικίες 18-24 είναι οι «πρωταθλήτριες» στα κρούσματα έκανε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού, έγινε η αναλυτική παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και της κατάστασης του Συστήματος Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στην παρουσίαση τονίστηκε ότι η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα είναι πλέον η ομάδα 18-24 ετών και δεύτερη η ηλικιακή ομάδα 25-34.

Όπως σημειώθηκε, η μεταφορά του ιού από τις παραπάνω ομάδες στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός σε περιοχές που έχουν σήμερα χαμηλό αριθμό κρουσμάτων γιατί όπως έχει δείξει η εμπειρία η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα.

Ολοταχώς για πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα

Την ίδια ώρα, τα 865 κρούσματα της Τετάρτης όχι μόνο σόκαραν, αλλά κατέδειξαν με κάθε τρόπο πως η κατάσταση στην χώρα έχει ξεφύγει. Πληροφορίες πως η σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ δεν θα έχει προηγούμενο.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr, θέλουν τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα να βρίσκονται κοντά στο ασύλληπτο όριο των 1.000 ενώ δεν αποκλείεται και να το ξεπεράσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 19:00 της Πέμπτης θα ανακοινωθούν νέα μέτρα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν

Εκτός από τα τοπικά lockdown, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει επιπρόσθετα μέτρα σε όσες περιοχές βρίσκονται κοντά στα όρια του συναγερμού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα ανακοινωθεί η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από την 1 έως τις 5 το πρωί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του συγχρωτισμού στις πλατείες. Ωστόσο το ωράριο των καταστημάτων εστίασης – εκτός από τους νομούς που θα επιβληθεί lockdown – πιθανότατα δεν θα αλλάξει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στις 19:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη – Ποια μέτρα θα ανακοινώσει

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...