Κορονοϊός – Αρκουμανέας: Δεν είμαστε στο «κόκκινο» – Το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική

Μοιραστειτε το

«Δεν βρισκόμαστε στο κόκκινο, στην επιτροπή δεν έχει συζητηθεί το lockdown,» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας

Ο κ. Αρκουμανέας, συνομίλησε την Τρίτη στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ανέφερε πως τα θετικά κρούσματα τα οποία εντοπίζονται καθημερινά από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ φθάνουν το 1,5% με 3%.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ανέφερε πως «δεν βρισκόμαστε στο κόκκινο. Το σύστημα υγείας είναι αρκετά έτοιμο», ενώ όπως είπε «στην επιτροπή δεν έχει συζητηθεί το lockdown».

Σχετικά με την υπόθεση του κρουαζιερόπλοιου, όπου τελικά όλα τα δείγματα που ελήφθησαν βγήκαν αρνητικά στον ιό, ο κ. Αρκουμανέας είπε: «Χθες ειδοποιηθήκαμε για την ύπαρξη 12 κρουσμάτων κι ενεργοποιήσαμε το σχετικό πρωτόκολλο, που αφορά περιπτώσεις κρουαζιερόπλοιων. Επειδή οι επιστήμονες είχαν μια αμφιβολία, δόθηκε εντολή επανελέγχου. Όλοι είναι αρνητικοί αυτή τη στιγμή».

Τι συνέβη όμως με τα πρώτα αποτελέσματα και τη λανθασμένη διάγνωση; «Ήταν ένα εργαστήριο που έβγαλε τα αποτελέσματα. Τα τεστ τα έκανε η εταιρεία. Από τον επανέλεγχο προέκυψαν αρνητικά αποτελέσματα. Σήμερα θα παραμείνουν μέσα πλήρωμα και επιβάτες. Έχουμε πάρει δείγματα από διάφορες επιφάνειες του πλοίου».

Τόνισε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στον δήμο Αθηναίων, όπου θα αναπτύξει δράσεις ΕΟΔΥ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Μπάχαλο με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff: Πώς έγιναν τα λάθη στα τεστ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...