Κορονοϊός: Αγωνία για τις Εντατικές – Διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες

Μοιραστειτε το

Αυξητική η τάση εξάπλωσης της Covid-19 με επίκεντρο την Αττική

Αυξητική τάση με επίκεντρο της Αττική παρουσιάζει η εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα όπως επισήμανε στην ενημέρωση για την Covid-19 o επίκουρος καθηγητής του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης σχεδόν διπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα στην Αττική τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το κέντρο της Αθήνας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, ενώ ισχυρή είναι και η διασπορά στους υπόλοιπους δήμους της Αττικής.

Επισήμανε επίσης ότι αυξητική είναι η τάση και των διασωληνωμένων ασθενών καθώς διπλασιάστηκαν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Η άνοδος των κρουσμάτων συμπίπτει με την επάνοδο των αδειούχων, συμπλήρωσε ο καθηγητής και τόνισε ότι τα αποτελέσματα των μέτρων που ελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα θα φανούν σε περίπου 10 μέρες, ενώ τα σημερινά σε 20 μέρες.

Είπε ακόμα ότι ενισχύονται οι συστάσεις για τους άνω των 65 ετών, τονίζοντας ότι θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτους απαραίτητες.

Αναφορικά με το εμβόλιο της Moderna είπε ότι προχωράει η 3η φάση κλινικής δοκιμής σε 25 χιλ. εθελοντές. Στόχος είπε ότι είναι 30 χιλ. εθελοντές.

Για τη χρήση μάσκας είπε ότι πρόκειται για το σημαντικότερο μέτρο εμπόδισης της διασποράς της νόσου και κυρίως η σωστή χρήση αυτής.

Τέλος σε ότι αφορά τη Μυτιλήνη και το νέο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ είπε ότι έχουν γίνει περισσότερα από 4.500 τεστ κι έχουν εντοπιστεί 187 θετικά κρούσματα και συνεχίζονται, ενώ γίνονται τεστ και στην κοινότητα του νησιού.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Μαγιορκίνη:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την Αττική

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...