Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν το lockdown η Αττική – Τα κρούσματα φέρνουν νέα μέτρα

Μοιραστειτε το

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις:  Σε… ξέφρενη πορεία φαίνεται πως βρίσκεται ο κορονοϊός στην Αττική με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων να φέρνει ολοένα και πιο κοντά την λήψη νέων μέτρων.

Οι αριθμοί σοκάρουν. Ο Σεπτέμβριος κλείνει με την Αττική να καταγράφει 4000 και πλέον περιστατικά.

Μόλις σε ένα 24ωρο την Τετάρτη, καταγράφηκαν 354 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η Αττική για ακόμη μια φορά αναδείχτηκε «πρωταθλήτρια», καταγράφοντας 195 κρούσματα, αριθμός – ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας. Σημειώνεται πως, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το 50%-60% των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στην Αττική.

Μάλιστα, το Λεκανοπέδιο εμφανίζει δυσανάλογο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό του, με τάσεις επέκτασης του ήδη μεγάλου επιδημικού φορτίου, ενώ ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt υπολογίζεται άνω της μονάδας.

Φόβοι για το κέντρο της Αθήνας

Στην Κυψέλη οι κάτοικοι είναι φοβισμένοι καθώς στην περιοχή παρατηρείται υψηλό ιικό φορτίο. Οι περισσότεροι φορούν μάσκες παντού όμως παρά την αύξηση των κρουσμάτων η καθημερινότητα τους είναι δύσκολη με ουρές στις τράπεζες και συνωστισμό στα λεωφορείο, γεγονός που τους ανησυχεί ιδιαιτέρως, όπως λέει στη κάμερα του MEGA o Χρήστος Τσομπάνης.

Σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας το Περιστέρι τα στοιχεία είναι ανησυχητικά. Ο προβληματισμός των ζουν και εργάζονται στην πόλη, όπως του Γιάννη Στάμου, είναι έκδηλος.

Και στα Σεπόλια όμως έχει σημάνει συναγερμός από την αύξηση των κρουσμάτων, με τους κατοίκους να ανησυχούν καθώς βλέπουν τα μέτρα να μην έχουν αποτέλεσμα.

Όσοι ζουν στα Πατήσια προσπαθούν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Η Δέσποινα Σεβαστιάδου που εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας ζει καθημερινά με την αγωνία των μολύνσεων από τον κορονοϊό. Σήμερα μάλιστα πηγαίνοντας στην εργασία της έσπευσε να κάνει τεστ για να διαπιστώσει αν έχει προσβληθεί από τον ιό.

Στην πλατεία Κουμουνδούρου σήμερα έσπευσαν να εξεταστούν προληπτικά και αρκετοί νέοι όπως ο Χρήστος Νιφόρας. Τι επόμενες μέρες λέσχες φιλοξενίας ηλικιωμένων θα μετατραπούν σε μονάδες όπου θα γίνονται τεστ, ενώ σε ειδικά ξενοδοχεία θα φιλοξενούνται όσοι θα βρίσκονται σε καραντίνα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Τοπικά lockdown εάν συνεχιστεί η αύξηση

Για τοπικά lockdown στην Αττική που θα γίνουν οπωσδήποτε αν προχωρήσουν οι αριθμοί, αναφέροντας και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 αν χρειαστεί, μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την ίδια πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις μεταξύ αυτών το ζήτημα της μάσκας που θα έπρεπε όπως επισήμανε να φοράμε ήδη μάσκα παντού και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους ως επιπλέον μέτρο. «Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας», πρόσθεσε και σημείωσε πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε-βγάλε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς μία κηδεία έφερε το χάος σε χωριά της Βοιωτίας και της Εύβοιας

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...