Κοροναϊός: Εφαρμογή στο κινητό για τα τοπικά lockdown – Πώς θα λειτουργεί

Μοιραστειτε το

Πώς θα ενημερώνονται οι πολίτες για τα μέτρα ανά περιοχή

Μέσω εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο θα μαθαίνουν οι Έλληνες πολίτες για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους, στο πλαίσιο του ελέγχου της διασποράς του κοροναϊού στη χώρα, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον κοροναϊό και το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown στην Αττική είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ποτέ διστάσει να εφαρμόσει τοπικά lockdowns και δεν αποτελεί εξαίρεση η Αττική.

«Σημασία έχει η επίπτωση κάθε μέτρου, να είναι εφαρμόσιμο και προτιμότερο από άλλα μέτρα. Αυτό θα το αποφασίσουν οι ειδικοί», σημείωσε ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα μέσω εφαρμογής στο κινητό θα μπορούν οι πολίτες να γνωρίζουν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή που βρίσκονται καταχωρώντας το σχετικό ταχυδρομικό κώδικα.

Σε ό,τι αφορά δήλωση της επικεφαλής της Πνευμολογικής του Νοσοκομείου “Σωτηρία” Μίνας Γκάγκα ότι “θα φτάσουμε σύντομα σε σημείο που θα δεν προλαβαίνουν τα νοσοκομεία να περιθάλψουν ασθενείς με κορονοϊό”, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρόκειται για κορυφαία επιστήμονα και πως αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να αυξάνει τις υποδομές του συστήματος υγείας για να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. «Προωθούμε ένα πλέγμα νέων ΜΕΘ, 40 επιπλέον αυτή την εβδομάδα, εκ των οποίων οι 14 έχουν ήδη δοθεί», σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι έρχονται και άλλες 236 από δωρεές.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...