Κοντονής: Εκτός από πολιτικές, εύχομαι να μην υπάρξουν και ποινικές ευθύνες

Μοιραστειτε το

Δύο ώρες απαιτήθηκαν για την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή ενώπιον πταισματοδίκη για την υπόθεση που «άνοιξε» μετά από δικές του δηλώσεις για «δόλια» επίσπευση επικύρωσης του νέου ποινικού κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λόγω πιέσεων. 

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη υπόθεση, επικαλούμενος γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψη του επί υπουργίας του τα οποία κατά τον ίδιο συνδέονται με την πορεία της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις ερωτήθηκε για εάν βλέπει ποινικές ευθύνες, φέρεται να απάντησε πως ευχή του είναι η εισαγγελική έρευνα να μην ανοίξει πέρα από τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία έπειτα από δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είχε οδηγηθεί στο αρχείο, χωρίς να κληθεί για να καταθέσει ο ίδιος. Ωστόσο, έπειτα από νέες δηλώσεις του τον περασμένο μήνα η Εισαγγελία Εφετών έκρινε απαραίτητη την ανάσυρσή της. Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή «Aντιθέσεις» είχε δηλώσει: «Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω».

Μάλιστα, είχε συμπληρώσει ότι δεν θέλησε να συνδέσει το όνομά του με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, υπογραμμίζοντας: «Πίστευα πως είναι αδιανόητο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε να κάνει κάθαρση, να φέρνει αυτή τη νομοθετική ρύθμιση, με αποτέλεσμα πολλές υποθέσεις να τεθούν στο αρχείο. Υπήρξαν δίκες κατά την προεκλογική περίοδο που ήταν να γίνουν και ετέθησαν στο αρχείο. Γι’ αυτό και είχα ζητήσει ο κώδικας να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο ή από τον Ιανουάριο, ώστε να δοθεί ο χρόνος στην όποια κυβέρνηση να πράξει τις αναγκαίες διορθώσεις και να έχει και το βάρος αυτών των επιλογών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με καυστικό υγρό – Κυψέλη: Ποιος βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...