Κοντογεώργης στο Νewsbomb.gr: Αυτή είναι η στρατηγική της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό

Μοιραστειτε το

Οι εμβολιαστικές δράσεις θα ενισχυθούν και με εκδηλώσεις ενημέρωσης και επικοινωνίας και θα συνεχιστούν για όλο το επόμενο διάστημα, αναφέρει ο κ Κοντογεώργης για την στρατηγική της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό

H στρατηγική της κυβέρνησης αναφορικά με το εμβολιασμό επικεντρώνεται σε πιο στοχευμένες δράσεις όπως τους εμβολιασμούς στις εκκλησίες, τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών, τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς και ιδίως τις εξορμήσεις κινητών συνεργείων σε απομακρυσμένες περιοχές κυρίως της Βορείου Ελλάδος με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη προκειμένου να αυξηθούν τα ποσοστά» επισημαίνει στο Νewsbomb.gr o γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Και προσθέτει: «Σε αυτή τη στρατηγική θα επιμείνουμε, ειδικά στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Οι εμβολιαστικές δράσεις θα ενισχυθούν και με εκδηλώσεις ενημέρωσης και επικοινωνίας και θα συνεχιστούν για όλο το επόμενο διάστημα με την παρουσία και των αρμόδιων στελεχών της κυβέρνησης και τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνίας».

Παράλληλα ο κ. Κοντογεώργης επισημαίνει πως όσο μπαίνουμε στους πιο δύσκολους επιδημιολογικά μήνες θα πρέπει να ενισχύσουμε τόσο την εμβολιαστική κάλυψη των πιο ευάλωτων, όσο και το ρυθμό προσέλευσης για την 3η δόση. «Όσον αφορά στην 3η δόση, έχει ξεκινήσει η χορήγηση σε πολίτες άνω των 50 ετών αλλά και σε πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, ενώ οι εμβολιασμοί με την 3η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους, διαμένοντες σε Mονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και υγειονομικούς, συνεχίζονται κανονικά. Ενδεικτικά αναφέρω ότι πάνω από 130.000 πολίτες την έχουν ήδη κάνει και έχουν προγραμματιστεί ακόμα 50.000 ραντεβού. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αξιολογεί συνεχώς τα επιστημονικά δεδομένα προκειμένου να προχωρήσει, όταν κριθεί κατάλληλο, στο άνοιγμα της 3ης δόσης και για τις ηλικίες κάτω των 50», σημειώνει.

Η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει και χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση, υπογραμμίζει ο κ. Κοντογεώργης, αναφέροντας πως η κυβέρνηση παρακολουθεί τα δεδομένα και λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις για τη δημόσια υγεία, την κοινωνία και τη λειτουργία της οικονομίας.

Και συνεχίζει: «Για την κυβέρνηση αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και ανάγκη να κατακτήσουμε την ήρεμη εκείνη συνθήκη που θα μας επιτρέψει να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε τις ζωές μας. Συμβιώνοντας με προσοχή με τον ιό, αποκαθιστώντας την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα για την πλειονότητα της κοινωνίας που έχει εμβολιαστεί και διατηρώντας μέτρα προστασίας για την υγεία των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Αυτό το σκοπό υπηρετεί το νέο πλαίσιο μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γι’ αυτό και εξαρχής δόθηκε τεράστια βαρύτητα στην άμεση εφαρμογή ενός ομολογουμένως άρτια οργανωμένου, ασφαλούς, και αξιόπιστου εμβολιαστικού προγράμματος. Η επιχείρηση Ελευθερία, μια αποδεδειγμένα επιτυχημένη επιχείρηση, συνεχίζει από την πρώτη μέρα λειτουργίας να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και πλήρως ψηφιοποιημένες διαδικασίες φιλικές στο χρήστη, εκμηδενίζοντας τυχόν ταλαιπωρία για τον πολίτη. 10.000 εργαζόμενοι, πέντε υπουργεία, δεκάδες φορείς του δημοσίου και ιδιωτικές επιχειρήσεις συνεργάζονται καθημερινά στο πλαίσιο του εμβολιαστικού προγράμματος. Είναι θετικό ότι πάνω από 6,5 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, αριθμός που αντιστοιχεί στο 71% του ενήλικα πληθυσμού, ενώ σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και ο μεγάλος αριθμός των συμπολιτών μας που έχουν νοσήσει. Οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα 12,42 εκατ., ενώ τις τελευταίες μέρες πάνω από 60.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση».

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα εμβολιασμού της επιχείρησης «Ελευθερία» συνεχίζεται με ειδική στόχευση τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς κυβέρνηση και ειδικοί προβληματίζονται για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε αρκετές περιοχές σε συνδυασμό με την πίεση που καταγράφεται στο σύστημα υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία» θα επισκεφθούν συνολικά 48 απομακρυσμένα χωριά σε επτά περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στις οποίες έχουν καταγραφεί χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών. Η αρχή έγινε χθες σε απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης και θα ακολουθήσουν την Τετάρτη χωριά σε Δράμα και Πέλλα και την Πέμπτη χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...