Κοντά 140.000 ευρώ είχε «φάει» από επιχειρηματίες σπείρα που τους εξαπατούσε με πλαστά εμβάσματα | newsbreak

Μοιραστειτε το

Χειροπέδες στον έναν από τους δύο «εγκεφάλους» σπείρας που είχαν κάνει 46 απάτες σε όλη τη χώρα, πέρασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας της Λάρισας.

Οι αδίστακτοι απατεώνες εξαπατούσαν συστηματικά επιχειρηματίες σε διάφορες περιοχές με τη μέθοδο του υποτιθέμενου λάθους στην κατάθεση χρημάτων και είχαν αποκομίσει συνολικά το ιλιγγιώδες ποσό των 136.653 ευρώ!

Τα μέλη της σπείρας επικοινωνούσαν με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τηλεφωνικά, μέσω e-mail ή άλλων δικτυακών εφαρμογών παριστάνοντας τους γιατρούς ή τους φαρμακοποιούς, ενώ συστήνονταν ακόμη και ως μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αρχικά συμφωνούσαν να καταβάλλουν προκαταβολές για τις αγορές και ακολούθως τους έστελναν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πλαστά εμβάσματα, στα οποία φαινόταν ότι είχαν καταθέσει στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων ποσά μεγαλύτερα από αυτά της συμφωνίας και ζητούσαν να τους επιστραφεί η υποτιθέμενη διαφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς των συνεργών τους.

Υποψιασμένοι

Από τα τέλη Οκτωβρίου του 2019 έως τα τέλη Απριλίου φέτος οι επιτήδειοι είχαν κάνει 46 απάτες και είχαν αποκομίσει συνολικά 136.653 ευρώ! Από τους 46 επιχειρηματίες που έβαλαν στο «μάτι» οι απατεώνες, οι 30 έπεσαν στην παγίδα και κατέθεσαν τα ποσά της υποτιθέμενης διαφοράς, ωστόσο οι υπόλοιποι 16 ήταν πιο υποψιασμένοι και έλεγξαν πρώτα αν είχαν κατατεθεί οι προκαταβολές στον λογαριασμό τους, με αποτέλεσμα να αντιληφθούν την κομπίνα.

Η εξιχνίαση έγινε στις 7 Ιουλίου έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Λάρισας. Τότε είχε συλληφθεί σε περιοχή της Αττικής ένας από τους δύο φερόμενους ως αρχηγούς του κυκλώματος, ενώ στα σπίτια και τα αυτοκίνητα των μελών του κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κινητά, κάρτες sim, αποδείξεις ανάληψης μετρητών, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα