Κονγκό: 900 κρατούμενοι δραπέτευσαν μετά από επίθεση σε φυλακή

Μοιραστειτε το

Ένοπλοι απελευθέρωσαν τουλάχιστον 900 κρατούμενους από φυλακή στο Μπένι, ανατολική πόλη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μετά συντονισμένη επίθεση τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. Ο δήμαρχος κατηγόρησε μια ισλαμιστική μαχητική ομάδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Μόλις 100 από τους περισσότερους από 1.000 κρατούμενους παρέμειναν μετά την ταυτόχρονη επίθεση στην κεντρική φυλακή του Kangbayi και στο στρατόπεδο υπεράσπισης, δήλωσε ο δήμαρχος Μπακουαναμάχα στο Reuters.

Δύο τρόφιμοι πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 4:30 π.μ. Η αστυνομία έδωσε μίλησε για υψηλότερο αριθμό κρατουμένων – 1.300 – λέγοντας ότι ένας μεγάλος αριθμός είχε εξαφανιστεί.

«Δυστυχώς, οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι ήταν αρκετοί, κατάφεραν να σπάσουν την πόρτα με ειδικό εξοπλισμό», δήλωσε ο Μπακουαναμάχα. «Πιστεύουμε ότι το έκανε αυτό το ADF».

Οι Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF), μια ένοπλη ομάδα της Ουγκάντα ​​που δραστηριοποιείται στο ανατολικό Κονγκό από τη δεκαετία του 1990, έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.000 πολίτες από τις αρχές του 2019, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, παρά τις επανειλημμένες στρατιωτικές εκστρατείες που είχαν ως στόχο την καταστροφή τους.

Πριν από ένα χρόνο, ο στρατός ξεκίνησε μια εκστρατεία μεγάλης κλίμακας κατά του ADF. Σε απάντηση, η ομάδα εγκατέλειψε τις βάσεις της, χωρίστηκε σε μικρότερες  ομάδες, και προχώρησε σε αντίποινα εναντίον αμάχων. Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη.

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...