Κοινή παρέμβαση της Επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και Νίκου Ανδρουλάκη για την COP26

Μοιραστειτε το

Παρέμβαση της Iratxe Garcia Pérez και του Νίκου Ανδρουλάκη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα.

Σε «ένα πράσινο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς» αναφέρθηκαν σε κοινή τους δήλωση η Πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Iratxe Garcia Pérez, και ο Ευρωβουλευτής Επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, παρεμβαίνοντας στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα COP26 που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γλασκώβη.

«Η κλιματική δράση και η κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να είναι αλληλένδετα στη Σύνοδο Κορυφής του OHE για το κλίμα COP26 στη Γλασκώβη. Καλούμε τους παγκόσμιους ηγέτες να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους. Το μέλλον μας εξαρτάται απ’ αυτό», τόνισαν.

Η κυρία Garcia Perez και ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησαν ακόμη να επιταχυνθεί η πράσινη μετάβαση ώστε για να διατηρηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από 1.5°C. Υπογράμμισαν την ανάγκη για ένα νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο, χωρίς αποκλεισμούς, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει την πρωτοπόρα θέση της, αποτελώντας το παράδειγμα και έτσι να συνεχίσει να ηγείται της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα COP26 στη Γλασκώβη, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε τα εξής: «Η πράσινη μετάβαση, για να είναι πετυχημένη, πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη, ώστε να κερδίσει τη συναίνεση της κοινωνίας. Σε αυτό τον αγώνα, η συμβολή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας είναι κομβικής σημασίας. Οι “πράσινες πολιτικές” είναι ώρα να περάσουν από το ρόλο της “βιτρίνας” στα πολιτικά προγράμματα, στην ουσία των δράσεών μας.

Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι ο εκσυγχρονισμός και η kO. Να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει 1 στα 3 ελληνικά νοικοκυριά. Να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να παράγουν μέρος της ενέργειας που καταναλώνουν, καλλιεργώντας παράλληλα μια κουλτούρα εξοικονόμησης. Πρέπει να αλλάξουμε όλοι μαζί, για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για εμάς και τις νεότερες γενιές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις – Πότε θα ανακοινωθούν

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για μαθητές και παιδιά – Πώς θα μπαίνουν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Ραγδαία αύξηση το ιικό φορτίο δείχνουν τα λύματα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...