Κλασικός Ερντογάν: «Όσοι έκαναν κούφιες απειλές στην Αν. Μεσόγειο και αστείες επιδείξεις ισχύος, τελικά μας άκουσαν» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Περίμενε κανείς ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έστω και λιτά, έστω και έμμεσα, δεν θα σχολίαζε τα τεκταινόμενα; Τόσο η… soft Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όσο και η έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου, αλλά και η πρωτοκόλληση από τον ΟΗΕ του τουρκολιβυκού μνημονίου, συμπεριλήφθηκαν σε μόλις μια αναφορά.

Μιλώντας σε εγκαίνια νοσοκομείου στο Ικόνιο, ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Όσοι δεν μπορούσαν να κάνουν ένα βήμα πίσω στην ανατολική Μεσόγειο επιδόθηκαν σε κούφιες απειλές και εκβιασμούς και αστείες επιδείξεις ισχύος, αλλά τελικά εισάκουσαν τις εκκλήσεις μας για διάλογο». Λιτός, περιεκτικός και προκλητικός.

Και δεν έμεινε εκεί, προσθέτοντας ότι πλέον οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική μεσόγειο είναι… νόμιμες: «Μετά τη θαλάσσια περιοχή της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, χάρη στη συμφωνία που επιτύχαμε με τη Λιβύη, μεταμορφώσαμε ένα σημαντικό μέρος της Ανατολικής Μεσογείου σε νόμιμο πεδίο δραστηριότητάς μας».

Νωρίτερα, στην εισαγωγική του αναφορά, ο Ερντογάν μέσα σε λίγες προτάσεις ξεδίπλωσε την μεγαλομανία που τον διακατέχει: «Η Τουρκία, όπως και πριν από έναν αιώνα, όπως και πριν από μισό αιώνα, αποκλείστηκε από την καθιέρωση της παγκόσμιας τάξης. Εάν προσέξετε, σχεδόν όλες οι περιοχές κρίσης στον κόσμο σήμερα βρίσκονται γύρω από τη χώρα μας. Όταν συνδυάσετε αυτά τα σημεία κρίσης, από τη Συρία έως τη Μεσόγειο Θάλασσα και τον Καύκασο, η αναδυόμενη εικόνα είναι ότι η Τουρκία βρίσκεται υπό σαφή πολιορκία. Κάθε μέρος που αποτελεί απειλή για τη χώρα μας είναι ένα πεδίο επιχειρήσεων για εμάς».

Το απόγευμα, η Άγκυρα εξέδωσε δύο νέες αντι-NAVTEX που δεσμεύουν περιοχές νοτιοανατολικά της Κρήτη και νότια του Καστελόριζου, απαντώντας στις NAVTEX για ασκήσεις του του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα