ΚΚΕ (μ-λ): Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε , να διαδηλώνουμε … !

Μοιραστειτε το

Με ύφος «νικητή και τροπαιοφόρου» ο υπουργός Χρυσοχοΐδης σε χθεσινές του δηλώσεις προσπάθησε να δικαιολογήσει το όργιο αστυνομοκρατίας, καταστολής και συλλήψεων της 6 Δεκέμβρη, 12 χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα.

Στην ουσία όμως έκανε μία ομολογία, απροκάλυπτα και κυνικά όπως συνηθίζουν όλοι οι εκπρόσωποι του αστικού πολιτικού συστήματος καθώς πιστεύουν ότι «η ιστορία τους ανήκει» και μπορούν να κάνουν και να λένε ότι θέλουν.

Ο υπουργός Χρυσοχοΐδης ομολόγησε απροκάλυπτα ότι η χθεσινή μέρα δεν ήταν τυχαία αλλά ένα ακόμη βήμα στο χτύπημα του λαού και των οργανώσεών του. Βιάζεται να τελειώσει με την Αριστερά , το Πολυτεχνείο, την 6 Δεκέμβρη. Ας πάρει σειρά . Έχουν προηγηθεί πολλοί πριν από αυτόν που είτε είχαν «όραμα» να σταματήσουν την ταξική πάλη, είτε ήθελαν να ξεμπερδεύουν με την επαναστατική και μαχόμενη Αριστερά στα «γρήγορα» (ας ρωτήσει και τον πρώην σύντροφό του Πάγκαλο). Αλλά θα ακολουθήσουν και άλλοι μετά τον Χρυσοχοΐδη με τους ίδιους στόχους και διαθέσεις.

Νομίζει ότι μπορεί να αραδιάζει ψέματα και ασυναρτησίες καθώς ελέγχει τα αστικά ΜΜΕ αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται. Εχθές δεν έγινε κανένα μπάχαλο , όλοι οι συλληφθέντες ήταν συγκροτημένοι, με μέτρα υγειονομικής προστασίας και στόχο να αποτίσουν τιμή στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και να καταγγείλουν το σύστημα που σκοτώνει νεολαίου και εργάτες τόσο στην χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο.

Πράγματι οι 3.999 αστυνομικοί (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ,ΔΙΑΣ,ΔΡΑΣΗ κ.α ) έκαναν καλά την δουλειά τους όπως αποφαίνεται ο Χρυσοχοΐδης καθώς οι διαταγές ήταν ξεκάθαρες, καταστολή και συλλήψεις. Και ο ένας είχε την ατυχία να τον πιάσει η κάμερα. Κάτι ξέρει ο Μακρόν που θέλει να καταργήσει την προβολή της βαρβαρότητας των δυνάμεων καταστολής. Και έτσι χωρίς κάμερες και δημοσιότητα η αστυνομία θα κάνει την δουλειά της όπως εκείνη ξέρει και πάντα σύμφωνα με τους νόμους. Πανηγυρίζει ο υπουργός που ο κάθε αστυνομικός θα έχει και μία κάμερα πάνω του γιατί δήθεν έτσι θα προστατεύεται και ο πολίτης από αυθαιρεσίες. Μάλλον θα πρέπει να ανησυχήσει τους πολίτες αυτό το «νέο» καθώς στις ΗΠΑ οι αστυνομικοί φέρουν εδώ και χρόνια κάμερες αλλά δεν φαίνεται να τους σταματάει από το να πυροβολούν και να σκοτώνουν κόσμο.

Δεν δέχθηκαν οι «ανεύθυνοι συλληφθέντες» να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού λέει ο υπουργός. Να του απαντήσουμε ότι βασικό αίτημα του εργατικού- λαϊκού κινήματος είναι μαζικά δωρεάν τεστ παντού για να προστατευτεί η υγεία του λαού. Τα δήθεν τεστ των συλληφθέντων στην ΓΑΔΑ είναι μία κοροϊδία καθώς το τι έχει συμβεί όλοι το γνωρίζουν ότι θα φανεί μετά από κάποιες μέρες.

Τέλος ο Χρυσοχΐδης επαίρεται ό τι η κοινωνία «γυρίζει την πλάτη» στους 1.000 «περίεργους» και εμπιστεύεται το νόμο και την κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι σίγουρο ό τι η αστυνομοκρατία και η καταστολή στην Αθήνα και τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας δεν θα είχε αυτή την ένταση και την έκταση που έζησε ο λαός εχθές, αν ο υπουργός πίστευε πραγματικά αυτά που λέει. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία μαζί με τις οργανώσεις , τα σωματεία και τους συλλόγους τους είναι ο στόχος του υπουργού και της κυβέρνησής του. Αυτούς φοβάται και τρέμει στην ιδέα ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών δυναστών. Για αυτό θέλει να μας βάλει όλους στον «γύψο».

Δεν θα του περάσει !

Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ (μ-λ)

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...