Κινηματογραφική επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο – Σφοδρή επίθεση Μπάιντεν

Μοιραστειτε το

Την «κινηματογραφική» επιστροφή του πανηγύρισε μέσω twitter με βίντεο αναρτήσεις παροτρύνοντας τους συμπατριώτες του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, ανήγγειλε χθες Δευτέρα ότι θα ξαναρχίσει «σύντομα» την προεκλογική του εκστρατεία, λίγο πριν αναχωρήσει από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου είχε εισαχθεί, για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

«Θα επιστρέψω στο πεδίο για την προεκλογική εκστρατεία μου σύντομα!!!», ανέφερε μέσω Twitter ο Ρεπουμπλικάνος, που διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία την 3η Νοεμβρίου, συμπληρώνοντας στην ίδια ανάρτηση ότι «τα μέσα ενημέρωσης που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις δεν μεταδίδουν παρά ψευδείς δημοσκοπήσεις».

Φορώντας μάσκα, βάδισε από την κεντρική είσοδο ως τη λιμουζίνα που τον μετέφερε στο προεδρικό ελικόπτερο, το Marine One, για τη σύντομη πτήση της επιστροφής στο κτήριο της αμερικανικής προεδρίας, σφίγγοντας τη γροθιά και κατόπιν υψώνοντας τον αντίχειρα προς τις κάμερες προτού μπει στο αυτοκίνητο.

Όταν δημοσιογράφος φώναξε την ερώτηση πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ αποκρίθηκε «ευχαριστώ πάρα πολύ».

Βγήκε από το ελικόπτερο, συνεχίζοντας να φορά μάσκα, σε ένα σημείο του περιβόλου της προεδρίας με γρασίδι. Ανέβηκε μερικά σκαλιά, έβγαλε τη μάσκα, ύψωσε ξανά τον αντίχειρα και στάθηκε μπροστά στις κάμερες, με το πρόσωπο ακάλυπτο, για αρκετές στιγμές.

Ο Ρεπουμπλικάνος δήλωσε κατόπιν πως αισθάνεται «πολύ καλά».

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (…). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», προτρέπει ο Τραμπ στο βίντεο αυτό.

Σημειώνεται ότι η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια, η οποία επίσης διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, παρέμεινε στον Λευκό Οίκο, με «ήπια συμπτώματα».

Σφοδρή επίθεση Μπάιντεν

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν από το στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Λευκό Οίκο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πολιτικού του αντιπάλου για το προεδρικό χρίσμα Τζο Μπάιντεν.

Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος αντέδρασε στην ηχηρή έξοδο Τραμπ «είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε ‘μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας’. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος, εμφανώς οργισμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10 της Φλόριντας, της πολιτείας όπου συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του.

Προβάδισμα Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα πάντως με τελευταία δημοσκόπηση, ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως έχει προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου ενοίκου του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ στις πολιτείες Ουισκόνσιν και Πενσιλβάνια, ενώ απομένει λιγότερος από ένας μήνας προτού διεξαχθούν οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκαν για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και μεταδόθηκαν χθες Δευτέρα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος προηγείται με 5 εκατοστιαίες μονάδες στην Πενσιλβάνια, πάντως η διαφορά αυτή ισούται με το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Μπάιντεν πιστώνεται διαφορά 6 μονάδων στο Ουισκόνσιν. Και στις δύο πολιτείες, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών βελτίωσε τη θέση του σε σύγκριση με τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι δημοσκοπήσεις των Ipsos/Reuters έγιναν σε έξι πολιτείες — Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Φλόριντα και Αριζόνα — οι οποίες ενδέχεται εν πολλοίς να κρίνουν το κατά πόσον ο Τραμπ θα εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στην προεδρία ή εάν ο Μπάιντεν θα τον διαδεχθεί τον Νοέμβριο.

Ακολουθεί σύνοψη των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων, που έγιναν μέσω του διαδικτύου, κατά πολιτεία. Συμπεριλαμβάνουν απαντήσεις από ορισμένους ψηφοφόρους που έχουν ήδη ψηφίσει εκ των προτέρων, κάτι ολοένα συχνότερο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ουισκόνσιν

-Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 50%.

– Θα ψηφίσει Τραμπ: το 44%.

– Το 50% κρίνει πως ο Μπάιντεν θα αντιμετώπιζε την πανδημία του κορονοϊού με πιο επαρκή τρόπο, το 41% κρίνει πως ο Τραμπ θα τα πήγαινε καλύτερα.

-Το 51% θεωρεί πως ο Τραμπ θα χειριζόταν καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα, το 44% ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα.

– Το 13% ανέφερε πως έχει ψηφίσει ήδη.

– Η έρευνα σε αυτή την πολιτεία έγινε σε δείγμα χιλίων ενηλίκων, περιλαμβανομένων 601 που είπαν πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν, από την 29η Σεπτεμβρίου ως την 5η Οκτωβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±5%.

Πενσιλβάνια

– Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 50%.

– Θα ψηφίσει Τραμπ: το 45%.-

– Το 51% κρίνει πως ο Μπάιντεν θα αντιμετώπιζε την πανδημία του κορονοϊού με πιο επαρκή τρόπο, το 41% κρίνει πως ο Τραμπ θα τα πήγαινε καλύτερα.

– Το 51% θεωρεί πως ο Τραμπ θα χειριζόταν καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα, το 46% ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα.

– Το 2% ανέφερε πως έχει ψηφίσει ήδη.

– Η έρευνα σε αυτή την πολιτεία έγινε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων, περιλαμβανομένων 605 που είπαν πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν, από την 29η Σεπτεμβρίου ως την 5η Οκτωβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±5%.

Φλόριντα

– Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 47%.

– Θα ψηφίσει Τραμπ: το 47%.

– Το 46% κρίνει πως ο Μπάιντεν θα αντιμετώπιζε την πανδημία του κορωνοϊού με πιο επαρκή τρόπο, άλλο ένα 46% αντίθετα πως ο Τραμπ θα τα πήγαινε καλύτερα.

– Το 51% θεωρεί πως ο Τραμπ θα χειριζόταν καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα, το 41% ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα.

– Το 3% ανέφερε πως έχει ψηφίσει ήδη.

– Η έρευνα σε αυτή την πολιτεία έγινε σε δείγμα 1.005 ενηλίκων, περιλαμβανομένων 586 που είπαν πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν, από την 11η ως την 16η Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±5%.

Αριζόνα

– Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 47%.

– Θα ψηφίσει Τραμπ: το 46%.

– Το 47% κρίνει πως ο Μπάιντεν θα αντιμετώπιζε την πανδημία του κορωνοϊού με πιο επαρκή τρόπο, το 44% κρίνει πως ο Τραμπ θα τα πήγαινε καλύτερα.

– Το 49% θεωρεί πως ο Τραμπ θα χειριζόταν καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα, το 44% ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα.

– Το 3% ανέφερε πως έχει ψηφίσει ήδη.

– Η έρευνα σε αυτή την πολιτεία έγινε σε δείγμα 1.005 ενηλίκων, περιλαμβανομένων 565 που είπαν πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν, από την 11η ως την 17η Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±5%.

Μίσιγκαν

– Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 49%.

– Θα ψηφίσει Τραμπ: το 44%.

– Το 50% κρίνει πως ο Μπάιντεν θα αντιμετώπιζε την πανδημία του κορωνοϊού με πιο επαρκή τρόπο, το 44% κρίνει πως ο Τραμπ θα τα πήγαινε καλύτερα.

– Το 48% θεωρεί πως ο Τραμπ θα χειριζόταν καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα, το 45% ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα.

– Το 2% ανέφερε πως έχει ψηφίσει ήδη.

– Η έρευνα σε αυτή την πολιτεία έγινε σε δείγμα 1.005 ενηλίκων, περιλαμβανομένων 637 που είπαν πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν, από την 11η ως την 16η Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.

Βόρεια Καρολίνα

– Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 47%.

– Θα ψηφίσει Τραμπ: το 47%.

– Το 47% κρίνει πως ο Μπάιντεν θα αντιμετώπιζε την πανδημία του κορωνοϊού με πιο επαρκή τρόπο, το 45% κρίνει πως ο Τραμπ θα τα πήγαινε καλύτερα.

– Το 51% θεωρεί πως ο Τραμπ θα χειριζόταν καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα, το 44% ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα.

– Το 4% ανέφερε πως έχει ψηφίσει ήδη.

– Η έρευνα σε αυτή την πολιτεία έγινε σε δείγμα 1.005 ενηλίκων, περιλαμβανομένων 586 που είπαν πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν, από την 11η ως την 16η Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±5%.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...