Κινεζικό εμβόλιο ίσως προσφέρει «γρήγορη» προστασία από την Covid-19 | in.gr

Μοιραστειτε το

Προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι ένα από τα εμβόλια κατά του κοροναϊού που αναπτύσσονται στην Κίνα ίσως προσφέρει ανοσία σε διάστημα μόλις 14 ημερών.

Το εμβόλιο της Sinovac Biotech έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στην Κίνα, ωστόσο η αποτελεσματικότητά του θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στην φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Δεδομένου ότι η πανδημία δείχνει να βρίσκεται υπό έλεγχο σε όλη την επικράτεια της Κίνας, η δοκιμή συνεχίζεται στην Τουρκία και άλλες χώρες όπου τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Η δημοσίευση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων στην επιθεώρηση Lancet έρχεται μετά την ανακοίνωση άκρως ενθαρρυντικών δεδομένων αποτελεσματικότητας για το εμβόλιο των Pfizer /BioNTech, το εμβόλιο της Moderna και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Το κινεζικό εμβόλιο βασίζεται σε διαφορετική τεχνολογία, καθώς περιέχει σωματίδια του κορονοϊού τα οποία έχουν αδρανοποιηθεί με χημική επεξεργασία.

Τέσσερα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν στην Κίνα έχουν περάσει στην τρίτη και τελική φάση των δοκιμών, ανάμεσά τους και αυτό της Sinοvac.

Η δημοσίευση στο Lancet βασίστηκε σε μόλις 144 εθελοντές της φάσης 1 και 600 εθελοντές της φάσης ΙΙ. Σύμφωνα ωστόσο με τους συντάκτες της μελέτες τα ευρήματα δικαιολογούν την έγκριση του εμβολίου για «επείγουσα χρήση», καθώς προσφέρουν ενδείξεις για ταχεία ανοσοαπόκριση. Τα δεδομένα ωστόσο δεν επαρκούν για τον αξιόπιστο υπολογισμό της αποτελεσματικότητας.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον τρία εμβόλια χορηγούνται ήδη στο υγειονομικό προσωπικό της Κίνας και ένα εμβόλιο εγκρίθηκε τον Ιούνιο για χρήση στον στρατό.

Στις δοκιμές του εμβολίου της Sinavac συμμετέχουν επίσης η Τουρκία, η Βραζιλία και η Ινδονησία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή
Author: Βαγγέλης Πρατικάκης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...