ΚΙΝΑΛ: Όλα δείχνουν debates χωρίς τον Παπανδρέου – «Φωτιές» άναψε ο Λοβέρδος

Μοιραστειτε το

Αποφασισμένοι να διοργανώσουν τουλάχιστον δύο τηλεοπτικές συζητήσεις, ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου, εμφανίζονται οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης, Χάρης Καστανίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, ετοιμάζονται να προχωρήσουν κανονικά, καθώς οι εκπρόσωποι τους φαίνεται να έχουν συμφωνήσει σχεδόν σε όλες τις λεπτομέρειες, παρά τις «τρικλοποδιές» που έβαζε η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Ένα θέμα ήσσονος πολιτικής σημασίας, ο τρόπος δηλαδή που θα διεξαχθούν τα debates ανάμεσα στους διεκδικητές του «θρόνου» της Χαριλάου Τρικούπη, επέφερε την πρώτη σύγκρουση της προεκλογικής περιόδου. Και αυτό συνέβη γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου αρνείται να λάβει μέρος σε αυτές τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις, προβάλλοντας μία σειρά από μη πειστικά επιχειρήματα προκειμένου να δικαιολογήσει την απροθυμία του.

Αποτέλεσμα αυτής της παρελκυστικής τακτικής που ακολούθησε ο πρώην πρωθυπουργός, ήταν να προκληθεί εκνευρισμός στα επιτελεία των υπόλοιπων υποψηφίων, καθώς η συζήτηση μετατοπίστηκε από το πολιτικό σκέλος, σε αυτό της επικοινωνίας. Φαίνεται, πάντως, ότι οι πέντε θα προχωρήσουν αν χρειαστεί χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου.

Με δεδομένο ότι η ΕΔΕΚΑΠ -η επιτροπή καταστατικού που διοργανώνει τις εκλογές- δήλωσε αναρμόδια επί του ζητήματος, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων συμφώνησαν να στείλουν σήμερα επιστολή στην ΕΡΤ -με την οποία βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία- προκειμένου να διοργανώσει τη πρώτη τηλεμαχία, κατά τα πρότυπα των εκλογών του 2017.

Να υπάρχουν, δηλαδή, οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αλλά και η δυνατότητα διεξαγωγής ενός μικρού διαλόγου με ερωτήσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Μάλιστα, η πλευρά του Παύλου Χρηστίδη έχει ζητήσει και τη συμμετοχή πολιτών στη τηλεμαχία, κάτι που όμως δύσκολα θα γίνει αποδεκτό εξαιτίας της πανδημίας.

Άναψε «φωτιές» ο Λοβέρδος

Και ενώ οι τελευταίες ημέρες κύλησαν στους ρυθμούς του debate, στο πολιτικό πεδίο -που είναι άλλωστε και το σημαντικό- ο Ανδρέας Λοβέρδος άναψε «φωτιές» στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς υπερψήφισε επί της αρχής τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που καταψήφισε το κόμμα που θέλει να ηγηθεί.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αποφάσισε να κινηθεί αυτόνομα από τη συλλογική απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να συνταχθεί με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα κακό προηγούμενο, που μελλοντικά μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες εντάσσεις.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγα εκείνα τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που σχολίαζαν με δεικτικό τρόπο πως η κίνηση αυτή του Λοβέρδου έδειξε ξεκάθαρα τη πολιτική κατεύθυνση που σκοπεύει να δώσει στο κόμμα σε περίπτωση που κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές, να το μετατρέψει, δηλαδή, σε «ουρά» της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, ορισμένοι υποστήριξαν ότι ο Λοβέρδος έστειλε με τον τρόπο που ψήφισε ένα μήνυμα με δύο παραλήπτες. Πρώτος, δεν είναι άλλος, παρά ο επόμενος αρχηγός του κόμματος – σε περίπτωση που δεν είναι ο ίδιος. Θέλησε να του δείξει ότι στο μέλλον δεν θα τον δεσμεύει καμία συλλογική απόφαση και ότι θα κάνει ότι θέλει.

Δεύτερος παραλήπτης του μηνύματος Λοβέρδου -πάντα κατά τις ίδιες πηγές- είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως σημειώνουν, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δηλώνει εμμέσως «διαθεσιμότητα» προς τον πρωθυπουργό, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...