ΚΙΝΑΛ: Ρήγμα από το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια–Εσωκομματικά τα κίνητρα της «ανταρσίας» Λοβέρδου;

Μοιραστειτε το

Από τη πρώτη στιγμή που κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, το οποίο από χθες είναι νόμος του κράτους, στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής υπήρχαν δύο απόψεις.

Η πρώτη, πλειοψηφική στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, εκφράστηκε από τη Φώφη Γεννηματά και ήταν κατά της κυβερνητικής πρωτοβουλίας. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε από την αρχή ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ στη πορεία με την άποψη αυτή συντάχθηκαν άλλοι τρεις βουλευτές. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλους, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο Δημήτρης Μπιαγκής.

Όπως παρατήρησαν ορισμένοι γνώστες των εσωκομματικών ισορροπιών της Χαριλάου Τρικούπη, οι τρεις από τους τέσσερις «αντάρτες» και πιο συγκεκριμένα οι Λοβέρδος, Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντόπουλος -που εν τέλη δεν εκδήλωσαν την «ανταρσία» τους εξαιτίας της μη συμμετοχής του ΚΙΝΑΛ στην ονομαστική ψηφοφορία- έχουν ένα κοινό.

Αυτό δεν είναι άλλο παρά η μη στήριξη της Φώφης Γεννηματά στην επικείμενη κούρσα για την εκλογή νέου αρχηγού στη παράταξη, με κάποια στελέχη του κόμματος να συσχετίζουν την αντίθεση των παραπάνω βουλευτών με την μελλοντική εσωκομματική αναμέτρηση. Ως γνωστών ο Ανδρέας Λοβέρδος θα διεκδικήσει για λογαριασμό του την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται ο Δ. Κωνσταντόπουλος. Αντίθετα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναμένεται να στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Με βάση την παραπάνω σύνδεση, ορισμένοι εντός του ΚΙΝΑΛ ερμήνευσαν την στάση των τριών βουλευτών ως προσπάθεια υπονόμευσης της Φώφης Γεννηματά και όχι σαν αποτέλεσμα υπαρκτής πολιτικής διαφωνίας. Παράλληλα, σημειώνουν ότι δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η «διάσπαση» που επήλθε στο στρατόπεδο του Ανδρέα Λοβέρδου από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς δύο γυναίκες βουλευτές του κόμματος που τον στηρίζουν στην εσωκομματική διαδικασία, η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Χαρά Κεφαλίδου, βρέθηκαν απέναντι του.

Μάλιστα, πληροφορίες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ αναφέρουν ότι η διαφωνία Λοβέρδου-Γιαννακοπούλου ήταν τόσο έντονη, που δεν σταμάτησε στη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος, αλλά συνεχίστηκε με γραπτά μηνύματα σε ομαδική εφαρμογή που έχουν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στα κινητά τους τηλέφωνα, με αρκετούς να αναρωτιούνται ακόμα και για το αν θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο.

Από το επιτελείο, πάντως, της προέδρου του κόμματος, προσπαθούσαν να αποσυνδέσουν την στάση των βουλευτών τους που διαφώνησαν με τη κεντρική γραμμή από την επικείμενη εσωκομματική αναμέτρηση. Όπως είπαν στο Newsbomb.gr στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί έντονα την κοινωνία και προκαλεί αντιδράσεις σε όλες τις πλευρές, επομένως είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μέσα σε όλα τα κόμματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...