ΚΙΝΑΛ: Ποιους ευνοούν οι τρικλοποδιές Λοβέρδου στον Ανδρουλάκη;

Μοιραστειτε το

Η πρόσφατη κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου να «κατηγορήσει» τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη για «ισαποστακισμό» δεν είναι κεραυνός εν αιθρία – Θα έλεγε κανείς ότι ήταν μάλλον αναμενόμενη με δεδομένο τον δεξιόστροφο τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται τα τελευταία χρόνια ο Ανδρέας Λοβέρδος

Η υποβόσκουσα κόντρα Λοβέρδου – Ανδρουλάκη φάνηκε από την περίοδο της προεκλογικής περιόδου στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ και όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει αρκετά μέχρι ο κ. Λοβέρδος να βρει τον δρόμο του. Οι πρόσφατες αιχμές που άφησε κατά του προέδρου του ΚΙΝΑΛ από τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ήταν λίγο έως πολύ προβλέψιμες και ερμηνεύονται βεβαίως ως τρικλοποδιά στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος: «Ό,τι το χειρότερο για ένα κόμμα είναι οι ίσες αποστάσεις. Έτσι όπως κατέληξε η πρόταση μομφής με την ομιλία και των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δεν ήταν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι ήταν ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήταν και νίκη του κυρίου Μητσοτάκη. Τι νίκη να κάνει ο κύριος Μητσοτάκης όταν ταλαιπωρήθηκαν τόσα εκατομμύρια άνθρωποι. Σχετικά με το ερώτημα των ίσων αποστάσεων δεν υπάρχει πιο θλιβερό πράγμα στην πολιτική από αυτό. Είναι σαν να ρωτάς Τι λέει ο Μητσοτάκης τι λέει ο Τσίπρας για να δεις τι θα κάνεις εσύ. Εγώ δεν είμαι ισαποστάκιας. Κάθε θέμα απαιτεί την πολιτική του τοποθέτηση. Είσαι εκλεγμένος, είσαι ένα κόμμα το οποίο το εξέλεξε ο λαός. Το πήγε στη Βουλή όχι για να λέει με μία μεζούρα 30 πόντους από δω 30 πόντους από κει και αυτό να είναι η αυτονομία. Αυτονομία είναι η αυτοτελής παραγωγή πολιτικής χωρίς να νοιάζεσαι τι λέει ο άλλος γιατί αν ρωτάς τι λέει ο άλλος για να δεις τι θα πεις εσύ, δεν είσαι πολιτικός αντάξιος της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού».

Τι λέει δηλαδή ο κ. Λοβέρδος; Ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι αντάξιος της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Βαριά κουβέντα ομολογουμένως, αλλά αναμενόμενη για όσους γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Λοβέρδος και τα όσα έχει υπηρετήσει στην πολιτική του διαδρομή. Το ερώτημα βέβαια είναι «γιατί ο κ. Λοβέρδος μένει σε ένα κόμμα του οποίου η ηγεσία είναι θλιβερή;», όπως λέει ο ίδιος. Τα «σύννεφα» αυτά τα οποία δημιουργούνται στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ κυρίως από στελέχη που είναι φίλα προσκείμενα στον Λοβέρδο έχουν προφανέστατα συγκεκριμένη στόχευση αφού δημιουργούν συνθήκες εσωστρέφειας σε μια περίοδο που το ΚΙΝΑΛ σκαρφαλώνει δημοσκοπικά. Προβληματισμούς για παράδειγμα δημιουργεί και το γεγονός ότι η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή έστρεψε τα βέλη της προς τον νέο πρόεδρο του κόμματος και εμμέσως αποδέχθηκε την κυβερνητική γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο το ΚΙΝΑΛ διαχειρίστηκε το σόου Πολάκη στη Βουλή.

Θέμα συζήτησης στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί και το γεγονός ότι ο Σπύρος Καρανικόλας με ανάρτησή του στο twitter έσπευσε να τη στηρίξει, αφήνοντας και εκείνος αντίστοιχες αιχμές.

Οι παραπάνω περίεργες συμπεριφορές ανάγκασαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει για άλλη μια φορά τη στάση του. Με δήλωσή του στο «ΘΕΜΑ» υποστήριξε ότι: «Δεν πολιτευόμαστε με τη μεζούρα, δεν έχουμε επιλεκτικές ευαισθησίες, το Κίνημά μας δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν. Είμαστε απέναντι σε όποιον προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Συγκεκριμένα, ο Ν. Ανδρουλάκης. δήλωσε: «H κοινωνία μας δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες μικρές ή μεγάλες κρίσεις που η κυβέρνηση συνεχώς αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει, όπως πρόσφατα με την κακοκαιρία. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποτελεί σε καμία των περιπτώσεων αξιόπιστη εναλλακτική, γιατί κινείται ευκαιριακά χωρίς σχέδιο. Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον, η παράταξή μας κάνει τα πρώτα βήματα της νέας εποχής. Με λόγο αξιόπιστο, λόγο προγραμματικό, που αγκαλιάζει τις αγωνίες του ελληνικού λαού για καλύτερες μέρες.

Άλλωστε σε όλη την Ευρώπη οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας επιστρέφουν δυναμικά για να προσφέρουν λύσεις για τις ανισότητες, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το ισχυρό κοινωνικό κράτος. Το Κίνημά μας βρέθηκε ταχύτατα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και είναι λογικό, όταν αυτό ενισχύεται ενώ οι κύριοι πολιτικοί μας αντίπαλοι χάνουν δυνάμεις. Το Κίνημά μας δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν. Είμαστε απέναντι σε όποιον προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, από όπου κι αν προέρχεται.

Δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα, δεν έχουμε επιλεκτικές ευαισθησίες. Απέναντι στις τοξικές και άγονες συγκρούσεις Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραβάλλουμε τη θετική μας πολιτική πρόταση. Επιμένουμε στη δική μας αυτόνομη πορεία και την προοδευτική μας ταυτότητα. Δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες και τις θέσεις μας. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ευθύνης και της δημιουργικής αντιπολίτευσης. Με προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Για αξιοπρέπεια στη ζωή του πολίτη. Η πολιτική επιστρέφει».

Η Χαριλάου Τρικούπη λοιπόν θεωρεί ότι κινείται στη σωστή γραμμή κι αυτό όπως λένε φαίνεται ότι στις δημοσκοπήσεις το ΚΙΝΑΛ παίρνει ψηφοφόρους και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Ν.Δ.. «Και μόνο αυτό δείχνει ότι κινούμαστε στο σωστό δρόμο» λένε στελέχη του Κινήματος. Εκεί, άλλωστε, αποδίδουν και τις επιθέσεις που δέχονται από Ν.Δ. και από «φίλους» της Νέας Δημοκρατίας.

Παρά, λοιπόν, τις αντιδράσεις, το ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να αλλάξει γραμμή και στρατηγική. Θα ψηφίζει ό,τι θεωρεί θετικό, όπως έκανε με το παιδικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, που ψήφισε υπέρ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» επειδή ήταν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, θα κατακρίνει ό,τι θεωρεί αρνητικό και θα καταθέτει προτάσεις όπου θεωρεί απαραίτητο. Και θα πάει έτσι ως τις επόμενες εκλογές, θεωρώντας ότι αυτή η στρατηγική θα το ευνοήσει και με αυτή τη στρατηγική δεν θα συνθλίβει ανάμεσα στις μυλόπετρες του δικομματισμού. Το πόσο πολιτικό κεφάλαιο θα ξοδεύει ο κ. Ανδρουλάκης για να απαντάει στις αιχμές και στις κατηγορίες του Ανδρέα Λοβέρδου, είναι κι αυτό ένα ερώτημα το οποίο θα απαντηθεί στο μέλλον. Ένα ακόμη ερώτημα που τίθεται είναι «ποιους ευνοούν οι τρικλοποδιές Λοβέρδου στο ίδιο του το κόμμα;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...