ΚΙΝΑΛ: Κανονικά οι διαδικασίες – Ανυπόστατα τα σενάρια περί αναβολής των εκλογών

Μοιραστειτε το

Την πρόθεση τους να προχωρήσουν κανονικά τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί πριν κάνει την εμφάνιση του το ζήτημα υγείας της Φώφης Γεννηματά, εκφράζουν τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής και τα επιτελεία των υποψηφίων.

Το Newsbomb.gr σας είχε από το πρωί ενημερώσει ότι πρόθεση όλων στην Χαριλάου Τρικούπη και φυσικά και της ίδιας της προέδρου του κόμματος, ήταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ορίσει η Επιτροπή Καταστατικού και Δεοντολογίας. Το σοκ από την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να αποσυρθεί από την εκλογική αναμέτρηση για λόγους υγείας, ήταν τεράστιο. Έτσι, τις πρώτες ώρες, ουδείς ήταν σε θέση να προδικάσει το τι θα συνέβαινε.

Όπως όλα δείχνουν, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές προσανατολίζονται στο να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην ώρα τους. Άλλωστε, είναι και θέμα πρακτικό – εκτός όλων των άλλων. Φυσικά, όλα θα πρέπει να κυλήσουν με σεβασμό προς τη πρόεδρο και προφανώς, μέσα σε κλίμα ενότητας.

Αυτό το ξεκαθάρισε, νωρίτερα, στους στενούς του συνεργάτες ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μην ξεχνάμε ότι ο νεαρός ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ανέβαλε αμέσως κάθε προεκλογική δραστηριότητα, σε αντίθεση με τον Ανδρέα Λοβέρδο που το ανακοίνωσε περίπου δέκα ώρες αργότερα.

Ανυπόστατα σενάρια

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, τα σενάρια περί αναβολής των εκλογών δεν φαίνεται να έχουν βάση. Σίγουρα επικρατεί «παγωμάρα» στη Χαριλάου Τρικούπη και όλοι έχουν ως πρώτη σκέψη τη μάχη που πρέπει να δώσει η Φώφη Γεννηματά, παράλληλα, όμως, φαίνεται να αντιλαμβάνονται την ανάγκη η διαδικασία για τη διαδοχή να προχωρήσει ομαλά και να καταστεί μεγάλο πολιτικό γεγονός.

Την ίδια στιγμή, από το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτουν φήμες περί ενεργοποίησης του Γιώργου Παπανδρέου στο όνομα της «ενότητας», καθώς σημειώνουν ότι το κόμμα έχει καταστατικό το οποίο προβλέπει απόλυτα το τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι γραμματείς του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναλαμβάνουν να «τρέξουν» ότι χρειαστεί. Καλό θα ήταν επίσης να μην ξεχνάμε ότι η Φώφη Γεννηματά ούτε παραιτήθηκε, ούτε δήλωσε αδυναμία άσκησης των καθηκόντων της. Επομένως, μέχρι να υπάρξει νέος αρχηγός, το ΚΙΝΑΛ έχει ηγεσία.

Απίθανο, φαντάζει, το να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα, από κάποιον στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά. Και ειδικά για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Παύλο Χρηστίδη και τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη. Αν πάντως συμβεί κάτι τέτοιο, θεωρείται δεδομένο ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα δεχθούν να πάρει μία παράταση η κατάθεση των υπογραφών, που είναι προγραμματισμένη για τις 15.10.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Βρέθηκε νεκρός ο Διευθυντής της Κλινικής Covid

Μένιος Φουρθιώτης: «Σε 3 μήνες θα περπατήσω ξανά» – Φωτογραφίες μέσα από το ΚΑΤ

Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...