ΚΙΝΑΛ: Ανεπαρκείς οι αποφάσεις της κυβερνητικής σύσκεψης για την οπαδική βία

Μοιραστειτε το

Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τις κυβερνητικές αποφάσεις αναφορικά με την οπαδική βία. 

Το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας «ανεπαρκείς» τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την οπαδική βία.

Ειδικότερα, ο υπεύθυνος ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης, και η Μαρίνα Σκανδάμη, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, ότι «η οπαδική βία έχει εξελιχθεί σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση το ζήτημα ως αμιγώς «αθλητικό» με ποινικές προεκτάσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Μια εβδομάδα μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, επιβάλλεται η ταχεία εξιχνίαση του εγκλήματος και σύλληψη όλων των δραστών. Ενθαρρυντική εξέλιξη είναι η έκδοση 10 ενταλμάτων σύλληψης και η σύλληψη 8 νέων υπόπτων από την Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη οφείλουν να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να εκδοθεί στην Ελλάδα ο ύποπτος που φέρεται πως διέφυγε στην Αλβανία αλλά και να συλληφθούν όλοι όσοι θεωρούνται ύποπτοι.

Η Πολιτεία όμως δεν μπορεί να σταματήσει εκεί. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η στυγερή δολοφονία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει πως η οπαδική βία έχει εξελιχθεί σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στο χρόνο και στόχο την τέλεση κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών. Ο κάθε πολίτης, φίλαθλος ή μη, κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του ή να πέσει θύμα της δράσης των εγκληματικών αυτών κυκλωμάτων.

Έχουμε καλέσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό του προς αυτή την κατεύθυνση. Την εκτίμησή μας επιβεβαιώνει στο ακέραιο και η εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, που εκδόθηκε την Παρασκευή και θέτει το ζήτημα στη σωστή του διάσταση. Δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με κάποιους «βίαιους χούλιγκαν» αλλά με ένα σύστημα σκληρών ποινικών κακοποιών που στρατολογούν νεαρά μέλη, κατευθύνουν και δολοφονούν. Δυστυχώς, στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και του Υφυπουργού Αθλητισμού, η κυβερνητική παρέμβαση εμφανίστηκε σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτή την πραγματικότητα. Υποβαθμίζει τη δολοφονία σε άλλο ένα περιστατικό οπαδικής βίας. Αντιμετωπίζει δηλαδή η κυβέρνηση το ζήτημα ως αμιγώς «αθλητικό» με ποινικές προεκτάσεις.

Το επισημαίνουμε ακόμη μια φορά: Πρόκειται πρωτίστως για οργανωμένο έγκλημα που έχει παρεισφρήσει και στον χώρο του αθλητισμού. Η τραγική αφορμή της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα ώστε η Πολιτεία να επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στις εγκληματικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν τον «οπαδικό» μανδύα για να διευρύνουν τη δραστηριότητά τους, συχνά δε εμφορούνται από ακροδεξιές ή και νεοναζιστικές ιδέες. Καλούμε την κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος της περίστασης.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Οι 3 άξονες για την πάταξη της οπαδικής βίας – Στο επίκεντρο οι σύνδεσμοι οπαδών

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...