ΚΙΝΑΛ: Ανακωχή προς το παρόν – ΚΟ στη σκιά του θανάτου της Φώφης και διεργασίες εν όψει εκλογών

Μοιραστειτε το

Τη Δευτέρα (01.11) το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ εν μέσω συναινετικού κλίματος, καθώς αποσοβήθηκε σε πρώτη φάση μια νέα κρίση.

Μάλιστα, έπειτα από συνεννοήσεις όλων των πλευρών τα τελευταία 24ωρα επιτεύχθηκε συμφωνία ώστε στη συνεδρίαση της ΚΟ να μην αλλάξει η μέχρι τώρα κατάσταση και να μην πραγματοποιηθεί καμία εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη μεταβατικού αρχηγού έως την 5η Δεκεμβρίου, οπότε θα στηθούν κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου.

Την εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ μέχρι τότε ότι θα έχει στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών και τις καίριες κοινοβουλευτικές μάχες και δράσεις ο Κώστας Σκανδαλίδης ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου θα συνεχίσει ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ασκεί τα καθήκοντα που προβλέπονται για αυτήν τη θέση.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Κεγκέρογλου πραγματοποίησε κύκλο τηλεφωνικών συνομιλιών και να τους 6 υποψήφιους αλλά και τον Κώστα Σκανδαλίδη. Οι συνομιλίες έγιναν σε καλό κλίμα και επιτεύχθηκε συννενόηση για τη λειτουργία του κόμματος μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά ότι δεν θα ξαναβγούν τα… μαχαίρια μεταξύ των «δελφίνων» στο ΚΙΝΑΛ.

Εν τω μεταξύ οι μνηστήρες στην κούρσα διαδοχής εντατικοποιούν τις ενέργειες τους, προκειμένου να αυξήσουν την επιρροή τους σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος στελεχών του Κινήματος Αλλαγής. Αναφορικά να τη στάση ότι θα κρατήσει ο Παύλος Χρηστίδης, από το περιβάλλον του ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αποχώρησής του από την κούρσα της ηγεσίας και ότι η σκέψη για μια μικρή αναβολή των εκλογών ήταν απόρροια του φορτισμένου κλίματος από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Σε κάθε περίπτωση απομακρύνεται το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογικών διαδικασιών. Αναφορικά με το ηθικό στοιχείο που προέκυψε λόγω του ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 40 ημερών από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια θα πραγματοποιήσει την επιμνημόσυνη δέηση μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...