Κιμ Γιονγκ Ουν: Η πανδημία δεν θα μπορούσε να αποτραπεί χωρίς τον σοσιαλισμό

Μοιραστειτε το

Μια γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ, προτού ακόμη να ξημερώσει, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ευχαρίστησε τον στρατό επειδή βοήθησε τη χώρα να ανασυγκροτηθεί μετά τις καταστροφικές καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα το καλοκαίρι, ενώ επαίνεσε και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να αποφευχθεί κάποια έκρηξη των κρουσμάτων της Covid-19.

Δηλώνοντας «ευγνώμων» επειδή, όπως είπε, κανένας Βορειοκορεάτης δεν προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό, υποστήριξε ότι η πανδημία της Covid-19 «δεν θα μπορούσε να αποτραπεί χωρίς τον σοσιαλισμό». Δήλωσε επίσης βέβαιος ότι η κρίση αυτή θα ξεπεραστεί και «οι λαοί των δύο Κορεών θα ενώσουν ξανά τα χέρια».

«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον στρατό μας, για λόγους αυτοάμυνας και αποτροπής», τόνισε ο Κιμ στην ομιλία αυτή που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Αναλυτές ανέφεραν ότι η Βόρεια Κορέα παρουσίασε σήμερα, για πρώτη φορά, έναν μεγάλο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) στη στρατιωτική παρέλαση.

Στο μονταρισμένο υλικό που προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας διακρίνεται ένας ICBM πάνω σε ένα όχημα μεταφοράς που διαθέτει τουλάχιστον 22 τροχούς, είναι δηλαδή μεγαλύτερος από οτιδήποτε άλλο είχε παρουσιάσει στο παρελθόν η χώρα.

Είναι η πρώτη φορά από το 2018 που η Βόρεια Κορεα εμφανίζει διηπειρωτικούς πυραύλους σε στρατιωτική παρέλαση.

Η Βόρεια Κορέα, η οποία δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού στο έδαφός της, έκλεισε τον Ιανουάριο τα σύνορά της για να επιχειρήσει να εμποδίσει τη διάδοση του ιού.

Η σημερινή επέτειος γιορτάζεται στη Βόρεια Κορέα με σειρά συναυλιών και φεστιβάλ και παρακολουθείται στενά, αφού θεωρείται μια ευκαιρία για τον Κιμ να μεταφέρει μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας του.

Ο Κιμ έκανε την εμφάνισή του την ώρα που το ρολόι χτυπούσε μεσάνυχτα. Ντυμένος με γκρι κοστούμι και γραβάτα, χαιρέτισε το πλήθος και δέχτηκε τα λουλούδια που του έδωσαν μικρά παιδιά, περιστοιχισμένος από στρατιωτικούς.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας άρχισε να μεταδίδει εικόνες από τη στρατιωτική παρέλαση, η οποία έγινε στην πρόσφατα ανακαινισμένη Πλατεία Κιλ Ιλ Σουνγκ, λίγες ώρες αφότου ολοκληρώθηκε. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την εικόνα μιας προπαγανδιστικής αφίσας, με τρεις Βορειοκορεάτες να κρατούν το σφυρί, το δρεπάνι και το πινέλο, τα σύμβολα του καθεστώτος, και το σύνθημα «Η μεγαλύτερη νίκη για το μεγάλο κόμμα μας».

Μολονότι σε άλλες εκδηλώσεις για την επέτειο των 75 ετών από την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών οι παριστάμενοι φορούσαν μάσκες, κανείς στην παρέλαση δεν φαίνεται να φοράει μάσκα. Στην πλατεία πάντως το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί ήταν μικρότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αντίθετα με προηγούμενες παρελάσεις, κανένα ξένο μέσο ενημέρωσης δεν είχε προσκληθεί. Πολλές πρεσβείες είναι κλειστές εξαιτίας των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ξένων παρατηρητών να είναι περιορισμένος.

Εδώ και εβδομάδες εικόνες από εμπορικούς δορυφόρους έδειχναν χιλιάδες βορειοκορεάτες στρατιώτες να ασκούνται στο βάδην. Αξιωματούχοι στη Σεούλ και την Ουάσινγκτον είχαν δηλώσει ότι υπήρχε η πιθανότητα με την ευκαιρία αυτή να παρουσιάσει η Πιονγκγιάνγκ νέα στρατηγικά όπλα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...