Κικίλιας: Στη Θεσσαλονίκη η θετικότητα στον κορονοϊό είναι 20%

Μοιραστειτε το

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Την ανησυχητική διασπορά της νόσου στη Θεσσαλονίκη, που μέχρι στιγμής έχει καταγράψει τα μεγαλύτερα ημερήσια ποσοτά σε νέα κρούσματα, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, την ώρα που τα νοσοκομεία της πόλης γεμίζουν.

Σε συνέντευξή του σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο Β. Κικίλιας είπε ειδικά για τη Θεσσαλονίκη ότι στα τεστ που κάνουν οι κινητές ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Υγείας η θετικότητα ξεπέρασε το 20%. «Άρα, 2 στους 10 είναι θετικοί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως στη Βόρεια Ελλάδα, είναι τεράστιο το ποσοστό» επισήμανε ο υπουργός.

Σε αυτό το πλαίσιο απηύθυνε εκ νέου έκκληση για τήρηση των μέτρων, σημειώνοντας ότι αν τηρηθούν θα μειωθεί «ραγδαία» το ποσοστό της θετικότητας. 

Ειδική έκκληση «να προσέξουν 10 φορές παραπάνω»  απηύθυνε στους ηλικιωμένους και σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θυμίζοντας πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξουν σε ένα νοσοκομείο ή σε μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο υπουργός προέβλεψε ότι θα ζούμε με τη μάσκα παντού μέχρι και την ερχόμενη άνοιξη, ενώ μίλησε και για απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας επιλέγοντας να στοχοποιήσει τη νεολαία.

«Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα είναι κάτι το οποίο θα μας ακολουθήσει σίγουρα μέχρι τους πρώτους μήνες της άνοιξης και είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι από κάποια στιγμή το βράδυ και μετά δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, γιατί δυστυχώς είναι αδιανόητα αυτά τα οποία είδαμε με μειοψηφίες, σε πλατείες», είπε ο Β. Κικίλιας.

Επίθεση στον Αλ. Τσίπρα

Κατά τα άλλα ο υπουργός Υγείας αντί να απολογείται για το γεγονός ότι η πανδημία ξέφυγε και υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, επέλεξε να επιτεθεί με αλαζονικό ύφος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση.

«Εάν με συγκρίνει και μας συγκρίνει με το πρώτο κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και λένε ότι τώρα δεν τα καταφέρνουμε εξίσου καλά όπως το πρώτο κύμα, τότε τον ευχαριστώ πάρα πολύ, που τελικά παραδέχθηκε μετά από 8 μήνες πόσο καλά τα καταφέραμε στο πρώτο κύμα.

Εάν μας συγκρίνει, όπως είδα ότι έκανε με κάτι χαλκευμένα στοιχεία και χάρτες, με την Ευρώπη και τον κόσμο, δείτε την κατάσταση και τους θανάτους στην Ευρώπη. Εκτός από το Βέλγιο και την Ολλανδία, πλέον και η Γαλλία και η Τσεχία, στέλνουν διασωληνωμένους COVID ασθενείς από τις εντατικές τους στη Γερμανία» είπε μεταξύ άλλων.

«Οι θέσεις του κ. Τσίπρα δεν μειώνουν εμένα. Αντιθέτως, μάς υπενθυμίζουν τη μειωμένη πολιτική του αντίληψη και την ανευθυνότητά του», είπε ακόμα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...