Κικίλιας: Οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς

Μοιραστειτε το

Την ικανοποίησή του για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, παρότι το ποσοστό είναι περίπου 6%, αλλά ταυτόχρονα την ανησυχία του για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία ειδικά στην Αττική εξέφρασε  ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του σήμερα στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο.

«Είναι πολύ ευχάριστο για εμάς να ανακοινώνουμε ότι σήμερα οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς. Το πρόγραμμα προχωράει πολύ καλά και η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ. και την οργανωμένη Πολιτεία είναι η θετική ανταπόκριση, τα χαμόγελα και η ικανοποίηση των συμπολιτών μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο «Ιπποκράτειο» αλλά και όλους τους εργαζομένους του Ε.Σ.Υ.

Επίσης, με αφορμή τη ματαίωση εμβολιασμών την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας, μέρος των οποίων πραγματοποιείται σήμερα, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η κρατική μηχανή έδειξαν ότι στο κομμάτι των εμβολιασμών αντέδρασαν άμεσα, έτσι ώστε και να μην χαθούν δόσεις, κυρίως όμως να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πίεση του ΕΣΥ στην Αττική, σημειώνοντας τα εξής: «Από την άλλη, θα ήθελα να πω ότι πράγματι μας ανησυχεί η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική, και η αύξηση στις νοσηλείες Covid που επειδή είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, οδηγούν και στην αύξηση στις νοσηλείες ΜΕΘ. Πιεζόμαστε στην Αττική στις ΜΕΘ, συνεχώς προσαρμόζουμε το επιχειρησιακό μας σχέδιο.

Και γι’ αυτό το λόγο θα ‘ήθελα να συστήσω για μία ακόμη φορά πολύ μεγάλη προσοχή. Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια όλοι μαζί: η κοινωνία, οι συμπολίτες μας, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό μας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια και αυτή τη δύσκολη περίοδο, έτσι ώστε να μπορέσουμε καθώς αυξάνεται ο εμβολιασμός- και το βλέπετε πλέον- να δημιουργήσουμε αυτό το «τείχος ανοσίας» που χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα και στη συνέχεια σε μία κανονική, φυσιολογική ζωή.

Αυτός είναι ο στόχος μας. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κούραση, κόπωση στους συμπολίτες μας, καταλαβαίνω ότι έχουν γίνει θυσίες, αλλά είμαστε όλοι εδώ μαζί να τους φροντίσουμε, να τους στηρίξουμε».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...