Κικίλιας: «Θα πάμε τους εμβολιασμούς έξω από τους ιερούς ναούς»

Μοιραστειτε το

Για το πρόγραμμα εμβολιασμών στη χώρα μας, το οποίο θα προχωρήσει και έξω από εκκλησίες, μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στην αξία και τα κέρδη του εμβολιασμού αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Υγείας το πρωί της Πέμπτης. Παράλληλα μίλησε και για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, εκφράζοντας την πίστη του ότι αυτό θα συμβεί το επόμενο διάστημα.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει καταλήξει με σαφήνεια για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών. Είναι θέμα ηθικής τάξεως. Βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσει να εμβολιάζεται», τόνισε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε ισχνή μειοψηφία τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα.

Όσον αφορά στη συνεργασία κυβέρνησης-Εκκλησίας στο θέμα της πανδημίας είπε μεταξύ άλλων ότι «θα πάμε τους εμβολιασμούς έξω από τους ιερούς ναούς», ενώ παράλληλα εξήρε την πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών στην Κρήτη, εκεί που μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αρχανών.

Για τα κενά που θα προκύψουν από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας είπε αρχικά ότι «δεν αντιδρούν οι υγειονομικοί παρα μόνο ορισμένοι συνδικαλιστές» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι περισσότεροι θα εμβολιαστούν.

«Δεν πρόκειται για προνόμια των εμβολιασμένων, απλά όσοι κάνουν το εμβόλιο περνούν σε μία μερική κανονικότητα», πρόσθεσε αναφορικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και επεσήμανε ότι «9/10 συνανθρώπους μας που μπαίνουν στις ΜΕΘ και διασηλωνόνται είναι ανεμβολίαστοι».

Τέλος, «δεν είναι στην πρόθεση να εφαρμόσει κάποιο οριζόντιο lockdown, παρά μόνο τοπικά lockdown», επανέλαβε ο κ. Κικίλιας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε στο κρατητήριο ο Γεωργιανός που σκότωσε τη σύντροφό του

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...