Κικίλιας: Έως 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός των υγειονομικών 

Μοιραστειτε το

Την εκτίμηση ότι έως τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι περίπου 60.000 υγειονομικοί εξέφρασε ο υπουργός Υγείας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί συνολικά 1.763 πολίτες, εκ των οποίων  οι 1.695 ήταν υγειονομικοί και οι 68 είναι πολιτικοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας.

Όπως ανέφερε το ίδιο διάστημα θα γίνει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, αλλά σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Όσον αφορά στις κυβερνητικές προκλήσεις και στην παρέλαση αξιωματούχων και παρατρεχάμενων να εμβολιαστούν πρώτοι, ο Β. Κικίλιας αρκέστηκε πάλι να αναφερθεί σε «αστοχίες» και θέλησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας πως «είναι ανθρώπινο» και ότι πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση.

Επίσης, σε σχετική ερώτηση ο υπουργός απάντησε ότι δεν υπάρχει σκέψη να λειτουργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει.

Έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων και την Πρωτοχρονιά

«Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι τα κρούσματα μετά τις γιορτές αυξάνονται. Το πως θα έχουμε συμπεριφερθεί την Πρωτοχρονιά θα το δούμε δεκαπέντε μέρες μετά. Σας ζητάω από καρδιάς να σκεφτούμε τους δικούς μας ανθρώπους και τους υγειονομικούς», είπε κάνοντας πολλαπλές εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων τις επόμενες ημέρες και ώρες.

Να σκεφτούμμε τους αγαπημένους μας ανυθρώπους και τους υγειονομικούς μας που αδιάκοπα δόνουν μάχη στο ΕΣΥ, είπε μεταξύ άλλων και σε άλλο σημείο τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση το ευτυχές γεγονός της έναρξης των εμβολιασμών στη χώρα δεν πρέπει να φανεί ως σήμα χαλαρότητας.

Όπως είπε, «τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους γι’ αυτή την τεράστια κρίση. Απομένουν όμως οι επόμενοι μήνες προκειμένου να μπορέσει να εμβολιαστεί μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Θα γίνει με ασφάλεια, με τάξη, με σοβαρότητα και σχέδιο με βάση τις εισηγήσεις της Εθνικής Αρχής Εμβολιασμού».

Πρόσθεσε ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά μέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού καταγράφονται στις περιφερειακές ενότητες: Καλύμνου, Κοζάνης, Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, Ροδόπης, Φλώρινας, Λέσβου και Ξάνθης.

Ο Βασίλης Κικίλιας, πρόσθεσε ότι «ο συνάδελφός μου ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν μετά το νέο ρεκόρ θανάτων covid στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι είμαστε πολύ μακριά από την επιστροφή στην κανονικότητα. Θα πρέπει να ζήσουμε τους επόμενους 2-3 μήνες σε δύσκολες συνθήκες. Στη Γερμανία που υπάρχουν πολλαπλάσιες ΜΕΘ από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, εξαντλούνται οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ covid 19».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...