Κικίλιας: Έχουμε 99 κενές κλίνες ΜΕΘ – Οι 37 για ασθενείς με κορονοϊό

Μοιραστειτε το

Με έντονη ανησυχία παρακολουθούν κυβέρνηση και επιστήμονες την πορεία διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Μάλιστα, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία όσων καταγράφονται θετικοί στον ιό σε μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας όπως ο «Ευαγγελισμός», είναι μετανάστες που κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αποκάλυψε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει τα ξενοδοχεία καραντίνας, αυτή τη φορά για φιλοξενία μεταναστών που είναι θετικοί στον κορονοϊό.

«Στα νοσοκομεία της Αθήνας είναι αυξημένος ο αριθμός των μεταναστών που έχουν κορονοϊό. Στην πλειοψηφία τους είναι νεαροί, ασυμπτωματικοί και δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να επιστρέψουν στα σπίτια τους όπου μένουν μαζί με άλλους. Τις επόμενες ημέρες θα τους στείλουμε σε ξενοδοχεία καραντίνας με υγειονομική επίβλεψη, ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας» είπε χαρακτηριστικά o υπουργός Υγείας.

Σχετικά με τα σενάρια για γενικό lockdown στην περιοχή της Αττικής, υποστήριξε πως ένα τέτοιο μέτρο είναι η τελευταία επιλογή: «Πρέπει να δοκιμάσουμε όλων των ειδών τα μέτρα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να παραμείνει η κοινωνία όρθια και να αντέξει το σύστημα υγείας», είπε.

Απαντώντας στην κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση για τις κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι λυπηρός ο τρόπος που κάποιοι κάνουν αντιπολίτευση. Το Σεπτέμβρη του 2018 είχαμε 35 άτομα λίστα αναμονής στην Αττική για να βρουν κρεβάτι ΜΕΘ. Τώρα έχουμε 99 κενές θέσεις ΜΕΘ σε όλη την Αττική – 37 κενές κλίνες Covid και τα υπόλοιπα για γενικές περιπτώσεις. Από την άλλη κανένα ΕΣΥ όσο ισχυρό και να είναι δεν αντέχει γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Σχολεία: Δείτε ποια θα είναι κλειστά τις επόμενες μέρες

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...