Κεφαλλονιά: Έρευνες για οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Μοιραστειτε το

(Φωτογραφία Αρχείου)

EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Έρευνες για τη δράση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών διερευνούν οι λιμενικές αρχές, μετά τον εντοπισμό 31 μεταναστών, καθώς και τη σύλληψη των δύο διακινητών τους, στη θαλάσσια περιοχή της Κεφαλλονιάς.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, μετά από πληροφορίες από το κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, ξεκίνησε μια ευρεία επιχείρηση από ξηράς και θάλασσας, υπό τον συντονισμό της αρμόδιας υπηρεσίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό ύποπτου σκάφους.

Την Κυριακή 11/10/2020, νοτιοδυτικά της Κεφαλλονιάς εντόπισαν σκάφος με 31 μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να βγουν από τη χώρα. Όλοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας Κεφαλλονιάς.

Από τη Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος, ενώ διερευνάται η συμμετοχή κι άλλων εμπλεκομένων μελών, καθώς, σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, διαφαίνεται ότι δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το παράνομο κέρδος, θέτοντας τη ζωή των μεταφερόμενων σε κίνδυνο.
 

Πηγή
Author: Χριστίνα Παπασταθοπούλου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...