Κεραμέως: Δεν θα κλείσουν τα σχολεία λόγω κορονοϊού – Πόσα τμήματα είναι κλειστά στην επικράτεια

Μοιραστειτε το

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία λόγω κορονοϊού. 

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση των σχολείων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία.

Η κυρία Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως αυτήν την στιγμή, «μόλις 8 τμήματα είναι κλειστά σε όλη την χώρα, διότι τηρούνται τα μέτρα από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και διότι έχουμε επιλέξει να κάνουμε αυξημένα τεστ σε περίπτωση κρουσμάτων σε κάποιο παιδί. Οι άμεσες επαφές του κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, όλα δωρεάν».

«Μειώθηκαν τα κρούσματα στα παιδιά, σε σχέση με την περίοδο ανοίγματος των σχολείων. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, παιδιά ήταν το 29% των κρουσμάτων και έχει μειωθεί στο 20% αυτό το ποσοστό. Αν υπήρχαν αυξημένα κρούσματα, θα είχαμε περισσότερα τμήματα κλειστά σε όλη την χώρα και όχι μόνο 8», συμπλήρωσε η κυρία Κεραμέως.

Στη συνέχεια, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «στα πανεπιστήμια τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ υψηλά, οι εκπαιδευτικοί είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 80% και αυξάνει, ενώ στα παιδιά είμαστε πάνω από το 42% εμβολιασμένα ή κλεισμένα ραντεβού για εμβολιασμό, έχουμε δρόμο ακόμη».

Και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία, λόγω του κορονοϊού, ενώ σε ότι αφορά τις πολυήμερες εκδρομές η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις μετακινήσεις από περιοχή σε περιοχή της χώρας ή εκτός Ελλάδας και επομένως δεν τίθεται θέμα να μην γίνουν εκδρομές. Δεν υπάρχει διαφορετικός σχεδιασμός, οι εκδρομές θα γίνουν κανονιά».

Αναφερόμενη στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, η κυρία Κεραμέως είπε ότι υπήρχαν κάποιες τελείως μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων και προ του κορονοϊού και ότι αντιμετωπίζονταν από τις οικίες εκπαιδευτικές αρχές και αν χρειαστεί και από τις εισαγγελικές αρχές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ από σήμερα: Οι αλλαγές σε κρεοπωλεία, φούρνους, μίνι μάρκετ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Πόλεμος» στα νοσοκομεία της χώρας – Εφημερίες «κόλαση»

H προφητική, αδημοσίευτη συνέντευξη του Χρήστου Κυριαζή στο Newsbomb.gr: «Το τέλος θα το νιώσω»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...