Κατολισθήσεις σε χωριό της Λίμνης Πλαστήρα – Αβέβαιη η ασφάλεια του οικισμού

Μοιραστειτε το

Να κηρυχθεί ο οικισμός Αγία Μαρίνα κοινότητας Καρίτσας Δολόπων στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να αποσταλεί κλιμάκιο ειδικών από το ΙΓΜΕ για την εκτίμηση της εξέλιξης του φαινομένου αλλά και να υποδειχθούν τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων και του οικισμού γενικότερα, ζητά ο δήμαρχος της περιοχής κ. Παναγιώτης Νάνος μετά τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν.

Μετά τις νέες καταπτώσεις της Πεζούλας από την πρόσφατη νεροποντή, έρχεται να προστεθεί και η σοβαρή καθίζηση που είναι σε εξέλιξη στον οικισμό Αγία Μαρίνα κοινότητας Καρίτσας Δολόπων.

Όπως αναφέρει το karditsalive.net, από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 29ης Δεκεμβρίου σημειώνεται κατολισθητικό φαινόμενο σε μεγάλη ακτίνα, με αβέβαιη εξέλιξη και άγνωστες επιπτώσεις στην ασφάλεια του οικισμού.

Κλιμάκιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με το δήμαρχο και επιστήμονες, αλλά και τη συνδρομή ειδικού συνεργάτη γεωλόγου – περιβαλλοντολόγου κ. Κώστα Παλαιοχωρίτη, επισκέφθηκαν άμεσα τον οικισμό, όπου διαπίστωσαν ότι μέχρι στιγμής τρεις κατοικίες καθώς και το μοναδικό κατάστημα του οικισμού έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τα κτίσματα είναι ακατάλληλα προς διαμονή, ενώ εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια του οικισμού.

Κατόπιν τούτων ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα με κατεπείγουσα επιστολή του ζήτησε να κηρυχθεί ο οικισμός Αγία Μαρίνα κοινότητας Καρίτσας Δολόπων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να αποσταλεί κλιμάκιο ειδικών από το ΙΓΜΕ για την εκτίμηση της εξέλιξης του φαινομένου και υπόδειξη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων και του οικισμού γενικότερα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...