Καταργούν την ποσόστωση στην υποδοχή προσφύγων, ενδίδουν στις ξενοφοβικές πιέσεις

Μοιραστειτε το

Francois Walschaerts, Pool Via AP

Υποχωρώντας στην άκαμπτη στάση ορισμένων σκληροπυρηνικών και ξενοφοβικών δυνάμεων της Ε.Ε., η Κομισιόν εγκαταλείπει την ιδέα για υποχρεωτική ποσόστωση των προσφύγων στα κράτη- μέλη, στο νέο της σχέδιο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που παρουσιάζεται αυτή την ώρα.

Οι πολυαναμενόμενες προτάσεις της Κομισιόν,  που ήρθαν με επιπλέον καθυστέρηση λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας. επιτρέπουν στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. να επιλέξουν αν θα δεχθούν πρόσφυγες ή αν θα αναλάβουν την ευθύνη για επιστροφές στις χώρες καταγωγής τους όσων απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου.

Ουσιαστικά μιλάμε για κατάρριψη του εδώ και καιρού πολυειπωμένου αφηγήματος περί αλληλεγγύης, παρά την ανείπωτη καταστροφή στη Μόρια. Σημαίνει επίσης, πως οι χώρες πρώτης υποδοχής θα συνεχίσουν να κουβαλούν το κύριο βάρος της προσφυγικής κρίσης, αφού θα επαφίεται στην…. καλή θέληση χωρών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης να φιλοξενήσουν κάποιους από τους χιλιάδες κατατρεγμένους που φτάνουν κυρίως στις ακτές της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Ωστόσο ως «τυράκι» για να δεχθούν πρόσφυγες ή αιτούντες ασυλο, οι χώρες θα λαμβάνουν 10.000 ευρώ για κάθε ενήλικο, από χρήματα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.  Καμιά χώρα δεν θα είναι υποχρεωμένη να προσφέρει άσυλο.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...