Καταδικάστηκε σε κάθειρξη για φόνο, αλλά ήδη σκέφτεται την αποφυλάκισή του, χάρη στη… γενναία μείωση της ποινής του! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Στα «μαλακά» έπεσε ο 52χρονος που είχε τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι την 65χρονη γειτόνισσά του στη Λυγαριά Φθιώτιδας, το Μάιο του 2017, καθώς στη δίκη που έγινε σε δεύτερο βαθμό, η ποινή του μειώθηκε από τα 21 στα… 12 χρόνια κάθειρξης!

Ως σήμερα, πάντως, ο 52χρονος παραμένει έγκλειστος στην ψυχιατρική κλινική των Φυλακών Κορυδαλλού.

Το πρωινό της 30ής Μαΐου του 2017 ο 49χρονος -τότε- δράστης, ο οποίος είχε καταναλώσει άφθονες ποσότητες αλκοόλ, διαπληκτίστηκε με την 65χρονη γειτόνισσά του και τη μαχαίρωσε στην κοιλιά, ενώ τραυμάτισε πιο ελαφρά στα χέρια και τον σύζυγό της, ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει το κακό.

Κατόπιν, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, ο δράστης πήγε στο καφενείο του χωριού, ζήτησε να του φτιάξουν έναν φραπέ, τον πήρε και πήγε σε μια αποθήκη, όπου τον εντόπισαν λίγη ώρα μετά οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν. Η 65χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας, αλλά λίγες ημέρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Διεγράφη» η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Πρωτόδικα, ο 52χρονος είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου σε κάθειρξη 21 ετών, ωστόσο η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε μετατραπεί σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατά συρροή.

Κατά τη διάρκεια της δίκης σε δεύτερο βαθμό που έγινε την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, αποφασίστηκε να του επιβληθεί ποινή 10ετούς κάθειρξης για τη βασική κατηγορία και άλλα δυο χρόνια για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Δημήτρη Κρούπη, η ετυμηγορία δίνει στον πελάτη του το δικαίωμα να σκέφτεται από τώρα την αποφυλάκισή του, αφού έχει ήδη εκτίσει τριάμισι χρόνια, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα