Καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στην Αυστρία

Μοιραστειτε το

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. και ηγέτες χωρών της Ευρώπης καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αυστριακό λαό και μίλησε για άνανδρη ενέργεια.

«Η Ευρώπη καταδικάζει έντονα αυτή την άνανδρη ενέργεια που παραβιάζει τη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες», ανέφερε σε tweet του ο Μισέλ.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τα θύματα και το λαό της Βιέννης μετά τη φρικτή επίθεση σήμερα το βράδυ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν έστειλε μήνυμα συμπαράστασης προς τους Αυστριακούς αλλά και ξεκάθαρης προειδοποίησης προς συγκεκριμένους αποδέκτες.

Όπως είπε ο Μακρόν, «εμείς οι Γάλλοι συμμεριζόμαστε το σοκ των Αυστριακών μετά την επίθεση στη Βιέννη. Είναι μια φιλική χώρα που δέχεται επίθεση. Αυτή είναι η δική μας Ευρώπη. Οι εχθροί μας πρέπει να ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν. Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα». 

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία έχει δεχθεί προσφάτως τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός της.

Για «τρομακτικές» ειδήσεις από τη Βιέννη κάνει λόγο το γερμανικό Yπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter και εκφράζει τη συμπαράστασή του στα θύματα και τους τραυματίες.

«Τρομακτικές, δυσάρεστες ειδήσεις μας έρχονται απόψε από την Βιέννη. Ακόμη κι αν το μέγεθος της τρομοκρατίας δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί: Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκεται με τους τραυματίες και τα θύματα. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε μπροστά στο μίσος που θέλει να διασπάσει τις κοινωνίες μας», αναφέρεται στην ανάρτηση, την οποία αναπαρήγαγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αυστριακό λαό για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη.

Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αυστριακό λαό αναφέροντας τα εξής: «Σοκαρισμένος από τις τρομερές επιθέσεις στη#Vienna. Έχω μεταφέρει στον @sebastiankurz την πλήρη αλληλεγγύη μας. Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στη Βιέννη και τις αρχές που ασχολούνται με την κατάσταση. Οι καρδιές μας, είναι με τα θύματα και τους αγαπημένους τους. Η Ευρώπη είναι ενωμένη ενάντια στην τρομοκρατία».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...