Καταγραφή ζημιών από την κακοκαιρία στις επιχειρήσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Μοιραστειτε το

Εικόνα από την κακοκαιρία που χτύπησε την περιοχή της Χερσονήσου (10-11-2020)

Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ

Η Περιφέρεια Κρήτης ξεκινά την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης και στην ενότητα «καταγραφή ζημιών από φυσικές καταστροφές για επιχειρηματίες» να βρίσκουν την απαραίτητη πληροφόρηση, την σχετική αίτηση και κάθε άλλο χρηστικό υλικό (σύνδεσμος ΕΔΩ).

Από την Περιφέρεια επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση κατεστραμμένης / πλημμυρισμένης επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, ύψος νερού εντός του κτιρίου, κατεστραμμένα δομικά στοιχεία και υλικά), καθώς και να διατηρήσει κατά το δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την επιχείρηση του.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση αφορά τις πληγείσες επιχειρήσεις, καθώς για την καταγραφή πληγεισών οικιών θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τους κατά τόπους Δήμους. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου ενώ σε νεότερη ανακοίνωση θα δοθούν ανάλογες οδηγίες για τους επιχειρηματίες από τις περιφερειακές Ενότητες Λασιθίου και Χανίων.

Διαδικασία για την κατάθεση αιτήσεων Π.Ε. Ηρακλείου

Ειδικά, για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, έχουν συσταθεί τριμελείς επιτροπές, οι οποίες θα διεξάγουν αυτοψίες στις πληγείσες επιχειρήσεις από τις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν στο διάστημα 20-22 Οκτωβρίου 2020, στο Δήμο Ηρακλείου (Δημοτική Ενότητα Ν. Αλικαρνασσού και 2η Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ηρακλείου) και Δήμο Χερσονήσου και στο διάστημα 6-10 Νοεμβρίου 2020 στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος (Δημοτική Ενότητα Θραψανού και Δημοτική Ενότητα Καστελλίου) και Δήμο Χερσονήσου, προκειμένου να εγκριθούν οι σχετικές επιχορηγήσεις.

Για την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, όπως αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους που θα βρουν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: (αίτηση ΕΔΩ, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη και στην συνέχεια σκαναρισμένη) στο email [email protected], είτε στα γραφεία των αρμόδιων Δήμων μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2813-410202 (γραφείο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου).

Οι δικαιούχοι επιχορήγησης είναι βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις (εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ), καθώς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς. οι οποίοι ασκούσαν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα την ημέρα που συνέβη η θεομηνία και συνεχίζουν να λειτουργούν (με το ίδιο ΑΦΜ) κατά το χρόνο καταβολής της.

Διαδικασία για την κατάθεση αιτήσεων Π.Ε. Ρεθύμνου

Για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, οι πληγείσες επιχειρήσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 10ης Νοεμβρίου 2020, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Για την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, όπως αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους που θα βρουν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: (αίτηση ΕΔΩ) συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη και στην συνέχεια σκαναρισμένη) στο email: [email protected]

Εναλλακτικά, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έντυπη μορφή στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας (Κεντρικό Κτίριο Π.Ε. Ρεθύμνης, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ος όροφος, γραφείο 204) αφού αρχικά επικοινωνήσουν για ραντεβού με το τηλέφωνο 2831340716. Κατά την προσέλευση στην ΠΕ Ρεθύμνου, θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid 19 ( μάσκα, αποφυγή συνωστισμού κτλ).

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...