Καταγγελιών συνέχεια για Χαϊκάλη και Φιλιππίδη

Μοιραστειτε το

Αυξάνονται οι καταγγελίες εναντίον των γνωστών ηθοποιών Παύλου Χαϊκάλη και Πέτρου Φιλιππίδη, που αφορούν σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις και φτάνουν μέχρι την απόπειρα βιασμού. 

Στη νέα καταγγελία που αφορά τον Παύλο Χαϊκάλη –και κατατέθηκε στο ΣΕΗ–, ο ηθοποιός κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, που φυσικά είναι ακόμα πιο σοβαρή περίπτωση από την καταγγελία της Ηλιάνας Αραβή. 

Η καταγγέλλουσα (σύμφωνα με όσα είπε η ίδια στην ΕΡΤ1, αλλά και με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΟΝ TIME) ανέφερε ότι ήταν 25 ετών όταν ο ηθοποιός της επιτέθηκε στο σπίτι του. «Μου έφτιαξε καφέ, είχα πιεί δυο τρεις γουλιές και με βούτηξε και με φίλησε. Ξαφνικά είδα έναν άλλο άνθρωπο. Δεν ήταν πια ο φίλος που τα λέγαμε, το αγόρι της φίλης μου, είδα κάποιον άλλο. Σαν να είχε σαλτάρει εκείνη τη στιγμή. Στην πάλη μας με έπιασε με τα χέρια του από το λαιμό και με έσφιγγε. Τα χέρια του ήταν σαν ζωγραφιά στον λαιμό μου για πάρα πολλές μέρες», είπε και συνέχισε:

«Ήμουν πάρα πολύ τυχερή, όμως, με τη χάρη του θεού γιατί επάνω στην πάλη με χτύπησε με τον αγκώνα του επάνω στην τομή και εγώ λιποθύμησα και αυτός τρόμαξε, τρομοκρατήθηκε. Συνειδητοποίησε, προφανώς, ότι είμαι “εκτός” και έφερε νερό. Μου έβρεξε το μέτωπο και έφερε νερό να πιω. Δεν ξέρω πώς σηκώθηκα και έφυγα. Δεν ξέρω πώς μπήκα στο ταξί. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο δικός μου άνθρωπος με βρήκε στις σκάλες λιπόθυμη.»

Η νέα καταγγελία για τον Πέτρο Φιλιππίδη –σύμφωνα με το documentonews.gr– προέρχεται από ηθοποιό (με αρχικά Α.Γ.), η οποία υποστηρίζει ότι ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός αυνανίστηκε μπροστά της, μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονταν.

«Άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα», αναφέρει αρχικά και συνεχίζει: «Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. ‘Κόφτο! Θα σε βγάλω στα κανάλια’. Γέλαγε και χαϊδευόταν! ‘Τα @@ θα μου κλάσουν τα κανάλια!’ είπε. Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από το σβέρκο και με τράβηξε πάνω του».

«Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν! Χέρια… πόδια ..γόνατα.. αγκώνες.. Υστερία. Σοκ. Κρίση! Στην αρχή του άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. Πάρτον! Πάρτον στο στόμα, μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. ’Άντε γ!.. που θες και ρόλο!’, με ‘έφτυσε’… Γύρισα με τα πόδια από χωματόδρομο, με το φορεματάκι που ποτέ δεν ξαναφόρεσα από τότε, μέσα στη ζέστη ,με γόνατα ματωμένα, κρατώντας το βιογραφικό μου στο χέρι. Με είχε προσβάλει ως γυναίκα, ως ηθοποιό και ως άνθρωπο».

Χαϊκάλης: Μαρτυρίες που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια

Από την πλευρά του, ο Παύλος Χαϊκάλης επέλεξε, με ανακοίνωση διά του συνηγόρου του, Μανώλη Τρούλη, να τοποθετηθεί στις νέες καταγγελίες, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το περιεχόμενό τους απέχει από την πραγματικότητα, προειδοποιώντας ότι «θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου…».

Η δήλωση του Παύλου Χαϊκάλη

(μέσω του συνηγόρου του)

Σε συνέχεια των αναφορών στο πρόσωπό μου που το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το περιεχόμενό τους παρουσιάζεται εντελώς διαστρεβλωμένο και απέχει από την πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου τύπου μαρτυρίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, υπονομεύουν τη δυναμική που δημιουργείται στο χώρο του θεάτρου και την κοινωνία για κάθαρση μέσω αποκάλυψης πράξεων βίας και κακοποίησης που, ούτως ή άλλως, με βρίσκουν απέναντι.

Τέλος, σέβομαι όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελίες παραβλέποντας τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, όμως θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου και την πολυετή πορεία μου στο δημόσιο βίο. Έχω ήδη αιτηθεί αντίγραφο των αναφορών από το ΣΕΗ προκειμένου να πληροφορηθώ το ακριβές περιεχόμενο και να απαντήσω με στοιχεία στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...