Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των τεστ για να φαίνονται πεσμένα τα κρούσματα | newsbreak

Μοιραστειτε το

«Η κυβέρνηση μειώνει τα τεστ στον γενικό πληθυσμό για να εμφανίσει χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τον κορωνοϊό», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά την ώρα που το τελευταίο 24ωρο ο απολογισμός παραμένει τραγικός, με άλλους 102 ανθρώπους να προστίθενται στις απώλειες της πανδημίας.

Παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια να μετατεθεί η συζήτηση από το ανοχύρωτο και κατάκοπο πλέον Εθνικό Σύστημα Υγείας στις διαδικασίες του εμβολίου, το οποίο ούτε καν… πλησιάζει στη χώρα, αυξημένη παραμένει η πίεση στο σύστημα υγείας, με 579 ασθενείς διασωληνωμένους σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 1.382 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 3.194. Πρόκειται για μια πρακτική που ενοχλεί και κυβερνητικούς βουλευτές, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ζήτησε χθες «διαφάνεια παντού».

Στο μεταξύ αμείωτη παραμένει η κριτική για τη «χαλαρή» εμφάνιση του ζεύγους Μητσοτάκη στην εκδρομή της Πάρνηθας. «O κ. Μητσοτάκης επικαλείται ‘ανεμελιά’, όταν σε έναν μήνα και μία εβδομάδα έχουμε 2.466 ανθρώπινες απώλειες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος καταλόγισε «πλήρη αποτυχία» ως προς τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η ‘ανεμελιά’ της Πάρνηθας δεν είναι απλά η ανεμελιά μιας φωτογραφίας. Είναι η ανεμελιά ενός πρωθυπουργού που έχει αφήσει απλήρωτες τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία, που σε μία ημέρα κάνει μόλις 6.000 μοριακά τεστ, που η χώρα του σε έναν μήνα και μία εβδομάδα μετράει 2.466 ανθρώπινες απώλειες».

Πρόσθεσε, δε, στο κλίμα αυτό ότι «είμαστε ήδη έναν μήνα σε lockdown και είναι φανερό ότι τα μέτρα δεν δουλεύουν. Δεν γίνεται στις σημερινές συνθήκες η κυβέρνηση να μην προχωρά σε πραγματικές επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών στη βόρεια Ελλάδα, ενώ οι υγειονομικοί εκεί βρίσκονται στα όρια της φυσικής και της ψυχολογικής κατάρρευσης».

Το ΚΙΝ.ΑΛ. σε ανακοίνωσή του παρατηρεί: «Να θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι μέχρι ο εμβολιασμός να βάλει τέρμα στην πανδημία, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Η ανεμελιά του καλοκαιριού δεν πρέπει να επαναληφθεί. Χρειάζεται οδικός χάρτης για την προστασία της υγείας των πολιτών και για ασφαλές άνοιγμα».

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα