Καταγγελίες Βαρουφάκη για εξύβριση αστυνομικού – Τι απαντά ο Χρυσοχοΐδης

Μοιραστειτε το

Δημόσια καταγγελία από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη για προσβλητικές δηλώσεις των ΜΑΤ προς το πρόσωπό του, στη διάρκεια των επεισοδίων.

Συγκεκριμένα ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει πως κατά την προσπάθειά του να κατευνάσει τα πνεύματα εν μέσω μίας αποπνικτικής από τη χρήση των χημικών ατμόσφαιρας, απευθύνθηκε σε έναν άνδρα των ΜΑΤ, ζητώντας να σταματήσει η ρίψη δακρυγόνων που δυσκόλευε αρκετούς ανθρώπους.

Σύμφωνα με την δήλωση του κ. Βαρουφάκη ο διάλογος ήταν ο ακόλουθος:

“Αφού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: ‘Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι’. ‘Αντε γ…” μου απαντά. Του είπα ότι είμαι βουλευτής. ‘Άλλος ένας λόγος να σε γ… αρχ…” μου απαντά”.

Ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε επίθεση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναφέροντας πως “η Χρυσή Αυγή ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας τα οποία εσείς σπρώχνετε στον αυταρχισμό”. Επιπλέον ζήτησε από τον υπουργό την καθαίρεση όλων των αξιωματικών που ήταν υπεύθυνοι των ΜΑΤ στο σημείο, αλλιώς “θα είστε ηθικός αυτουργός της δήλωσης άνδρα των ΜΑΤ, σε εμένα προσωπικά, που ισοδυναμεί με στοχοποίηση βουλευτών από την Αστυνομία”.

Η απάνταση του Χρυσοχοΐδη

Απαντώντας στις καταγγελίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ισχυρίζεται πως η ΕΛΑΣ ερευνά τις καταγγελίες του κ. Βαρουφάκη.

«Στην αρχή η αστυνομία έριξε νερό για να αποφύγει τα χημικά. Στη συνέχεια αναγκάσθηκε σε περιορισμένη χρήση. Ευτυχώς δεν άνοιξε ούτε μύτη. Παράλληλα οι ισχυρισμοί του κ. Βαρουφάκη διερευνώνται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ» τονίζει ο υπουργός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Από πέντε έως 15 χρόνια η ποινή για εγκληματική οργάνωση

null

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...