Καταγγελία – σοκ στο Γαλάτσι! «Χτύπησαν 5χρονο με γκλόπ στο κεφάλι» – Tι απάντησε η ΕΛ.ΑΣ (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Απρόκλητη αστυνομική βία καταγγέλλουν πολίτες και αντιεξουσιαστές οι οποίοι βρέθηκαν στο Γαλάτσι κατά την διάρκεια επεισοδίων. 

Η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή της είχε κάνει γνωστό ότι απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις μελών της Χρυσής Αυγής για την επέτειο της δολοφονίας δύο μελών της, όπως επίσης και οι συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών. Τελικά, παρά τις απαγορεύσεις, οι δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά παρά την απαγόρευση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τη συγκέντρωση μελών του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη το απόγευμα της Κυριακής και προχώρησαν σε προσαγωγές. Μια ώρα αργότερα, μέλη της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου» συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα προκειμένου να προχωρήσουν σε πορεία προς το Νέο Ηράκλειο.

Άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση αντιεξουσιαστών περικυκλώνοντας τα μέλη της πορείας, τα οποία ζήτησαν καταφύγιο σε καφετέρια στην οποία βρίσκονταν απλοί πολίτες. Οι αστυνομικοί μπήκαν στην καφετέρια και ακολούθησαν έντονα επεισόδια καταστολής με τραυματισμούς. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 24 προσαγωγές.

Καταγγελία – σοκ

Όπως καταγγέλλουν πάντα μέλη συλλογικοτήτων – αλλά και απλοί πολίτες – στα social media, οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα μέσα στον κλειστό χώρο και ενώ στην καφετέρια και τα γύρω μαγαζιά βρίσκονταν απλοί πολίτες με τα παιδιά τους.

Ανάμεσα στους θαμώνες της καφετέριας, μια οικογένεια με το 5 ετών παιδί της. Όπως καταγγέλλουν πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η  μητέρα εγκλωβίστηκε μαζί με το 5 ετών παιδί της έξω από τις τουαλέτες του καταστήματος δέχτηκαν χτυπήματα με γκλοπ από τους αστυνομικούς. 

Στο βίντεο που κόβει την ανάσα, ακούγεται η μάνα να ουρλιάζει στους αστυνομικούς «τι κάνετε;». Δίπλα, ένας άλλος γονέας σήκωσε στονα αέρα το παιδί του φωνάζοντας: «έχω το παιδί μου, έχω το παιδί μου».

Μάρτυρες φωτογράφιζαν με τα κινητά τους το αίμα των θυμάτων στην καφετέρια, ενώ σύμφωνα με όσα καταγγέλουν, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν φραστικά στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.  Από τα επεισόδια, 4 άτομα μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό» με τραύματα στο κεφάλι.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για πραγματικό όργιο αστυνομικής καταστολής εναντίον συγκεντρωμένων και περαστικών, ενώ  ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης κάλεσε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να λάβει  θέση. 

H ΕΛ.ΑΣ απαντά: Δεν χτυπήθηκε, πνίγηκε από χημικά

Με ανάρτησή της στην επίσημη ιστοσελίδα, η αστυνομία αρνήθηκε ότι το παιδί δέχτηκε χτυπήματα, αλλά όπως αναφέρει, πνίγηκε από τα χημικά: «Δύο περίπου ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά αναφέρθηκε ότι δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό. Συνεπώς, καμία κακοποίηση – και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές».

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα