Κατά της «συσσώρευσης εμβολίων» ο ΠΟΥ

Μοιραστειτε το

Καμπανάκι χτύπησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προς τις πλούσιες χώρες που βρίσκονται σε διαμάχη για τις προμήθειες εμβολίων κατά της θανατηφόρας νόσου Covid-19 που συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Η παρέμβαση αυτή του ΠΟΥ έρχεται ενώ η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι συμφώνησε σε ένα σχέδιο για τον έλεγχο των εξαγωγών εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένης της Βρετανίας, με το επιχείρημα ότι πρέπει να το κάνει για να διασφαλίσει τις δικές της προμήθειες.

Οι πλούσιες χώρες πρέπει να σκεφτούν την κατάσταση σε φτωχότερες περιοχές του πλανήτη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΠΟΥ, προειδοποιώντας πως η συσσώρευση εμβολίων «τροφοδοτεί την πανδημία».

«Εάν συσσωρεύουμε εμβόλια και δεν μοιραζόμαστε, θα υπάρξουν τρία πολύ μεγάλα προβλήματα. Το ένα, το έχω πει, θα είναι μια καταστροφική ηθική αποτυχία, κατά δεύτερον η πανδημία θα τροφοδοτείται και τρίτον θα υπάρξει μια πολύ αργή παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια ψηφιακής ενημέρωσης.

Από την πλευρά του ο Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, δήλωσε ότι ο κόσμος πρέπει να σκεφθεί τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής. Αποδοκίμασε τις χώρες «που δίνουν μάχη για ολόκληρη την πίτα», όταν οι επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής στις φτωχές χώρες «δεν έχουν καν πρόσβαση στα ψίχουλα».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...