«Καρφί» Σπαν: Η Βρετανία του Brexit μόλις ενέκρινε ένα ευρωπαϊκό εμβόλιο

Μοιραστειτε το

Το να γιορτάζει κανείς την γρήγορη έγκριση από τη Βρετανία, του εμβολίου των BioNtech/ Pfizer κατά του κορωνοϊού ως όφελος του Brexit είναι άστοχο, καθώς το ίδιο το εμβόλιο είναι προϊόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οποία έχει αποχωρήσει η Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Ο Σπαν δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ενώ η Βρετανία ήταν η πρώτη που ενέκρινε το εμβόλιο, ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα ακολουθήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Η διαφορά χρόνου οφείλεται στο ότι η Βρετανία και οι ΗΠΑ ακολούθησαν μια διαδικασία έκτακτης έγκρισης, ενώ η ΕΕ μια τακτική διαδικασία.

«Αλλά, μερικά σχόλια για το Brexit στους Βρετανούς φίλους μου: η Biontech είναι ένα ευρωπαϊκό επίτευγμα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός ότι αυτό το ευρωπαϊκό προϊόν είναι τόσο καλό που η Βρετανία το ενέκρινε τόσο γρήγορα δείχνει ότι στην κρίση η ευρωπαϊκή και διεθνής συνεργασία είναι η καλύτερη», δήλωσε ο ίδιος.

Από κάποιες πλευρές έγιναν υπαινιγμοί ότι το γεγονός πως η Βρετανία έχει τη δική της διαδικασία έγκρισης φαρμάκων σημαίνει ότι μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα σε σχέση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό οργανισμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...