Κανονικά η συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αποσύρθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για αναβολή της

Μοιραστειτε το

efsyn. gr

Κανονικά πραγματοποιείται αυτή την ώρα η γενική συνέλευση των μετόχων του κατασκευαστικού ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καθώς η εταιρεία Invesco, των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα την αναβολή της συνέλευσης, που επρόκειτο να εκδικαστούν σήμερα. Στις 10 το πρωί η διοίκηση της Ελλάκτωρ εξέδωσε ανακοίνωση προς το ΧΑ με την οποία “ενημερώνει τους μετόχους της ότι η εταιρεία INVESCO FINANCE S.A., απέσυρε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητούσε την αναβολή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας.

Κατόπιν τούτου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00 π.μ., όπως είχε προγραμματισθεί”.

Στη συνέλευση αναμένεται να κριθεί ο έλεγχος της διοίκησης του δεύτερου σε μέγεθος κατασκευαστικού ομίλου της χώρας από τα αντιπαρατιθέμενα “στρατόπεδα” μετόχων, την πλευρά Καλλιτσάντση με τους εφοπλιστές Μπάκο και Καύμενάκη, και την πλευρά της ολλανδικής εταιρείας Reggeborgh, που ελέγχει το 14% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά και το 30% της βασικής της ανταγωνίστρας, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων σχετίζεται με το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία είχε προσφύγει μικρομέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με αίτημα να ελεγχθεί αν η μετοχική παρουσία της ολλανδικής εταιρείας στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνιστά παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τον ανταγωνισμό, έκλεισε την υπόθεση κρίνοντας ότι δεν προκύπτει θέμα.

Νωρίτερα η «Εφ.Συν» έγραφε για το αβέβαιο της γενικής συνέλευσης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...