Κανονικά η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ

Μοιραστειτε το

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η σημερινή κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ, καθώς η εταιρεία Invesco, συμφερόντων των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη ανακάλεσε αιφνιδιαστικά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει.

Έτσι, στις 11 το πρωί σήμερα, η Reggeborgh από τη μία και οι εφοπλιστές Μπάκος-Καϋμενάκης από την άλλη επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφία των μετόχων, ώστε να κάνουν πράξη τα σχέδιά τους για το μέλλον της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι στην ατζέντα της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνεται πρόταση για αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 50 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών η Invesco ζητώντας να μην πραγματοποιηθεί η κρίσιμη αυριανή Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ. Η Invesco ζητούσε την αναβολή έως ότου η εγχώρια Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφασίσει αν προκύπτει θέμα συγκέντρωσης στην περίπτωση που η Reggeborgh επικρατήσει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων και τη διοίκηση αναλάβει το Διοικητικό Συμβούλιο που προτείνει η ολλανδική εταιρεία.

Κύκλοι της Invesco τόνιζαν πως το σκεπτικό των αιτούντων είναι να αναβληθεί η Γενική Συνέλευση μέχρι η Επιτροπή Ανταγωνισμού να αποφασίσει ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας. Αν υπάρχει ζήτημα συγκέντρωσης η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να λάβει σχετική απόφαση.
Στον αντίποδα, κύκλοι που συνομιλούν με τη Reggeborgh τόνιζαν προς στο CNN Greece ότι η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων αποτελεί δήλωση αποδοχής ήττας από την πλευρά της Invesco, χωρίς να αναλαμβάνουν ευθύνη για τι κακό κάνουν στην εταιρεία. Και προσέθεταν ότι η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κανονικά και η εταιρεία θα αλλάξει εποχή.

Διοίκηση Ελλάκτωρ: Να γίνει η Γενική Συνέλευση

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ελλάκτωρ τονίζει πως η σημερινή Γενική Συνέλευση πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΔΣ του ομίλου αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την 7η Ιανουαρίου 2020 στην οποία πρότεινε ως Θέμα την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Η ως άνω Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου 2021.

Το Διοικητικό Συμβούλιο υποστηρίζει ότι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου είναι αναγκαία και ως εκ τούτου η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση πρέπει να πραγματοποιηθεί για να την εγκρίνει».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...