Κανένα σχόλιο από το Κρεμλίνο για το ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν

Μοιραστειτε το

Δεν είναι αδιάφορη για τη Ρωσία η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, αλλά δεν θα ήθελε να σχολιάσει το ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων προέδρων Τραμπ- Μπάιντεν γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ σχολιάζοντας την έκφραση που χρησιμοποίησε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζον Μπάϊντεν, όταν απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ τον χαρακτήρισε «σκυλάκι του Πούτιν», δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν μπορεί να μην διαπιστώσει τις νέες εκφάνσεις αμερικανικής «πολιτικής κουλτούρας» σ’ αυτό το ντιμπέϊτ.

«Και φυσικά διαπιστώνουμε νέες εκφάνσεις πολιτικής κουλτούρας, κουλτούρας του εκλογικού σώματος στις ΗΠΑ. Όμως δεν θέλουμε να το σχολιάσουμε αυτό, δεν θέλουμε να κάνουμε εκτιμήσεις, γιατί αυτό θα εκληφθεί αμέσως ως κάποια παρέμβαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι η Ρωσία «ποτέ δεν παρενέβαινε, δεν παρεμβαίνει και δεν προτίθεται να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ».

Ο «ψεύτης» και αυτός που δεν έχει «ίχνος ευφυίας»

«Όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι ψεύτης», «δεν υπάρχει ίχνος ευφυίας πάνω σου»: Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ αντάλλαξαν σκληρά λόγια στο πρώτο τους τηλεοπτικό debate ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, στο οποίο τηρήθηκαν οι κανόνες της κοινωνικής απόστασης και της χρήσης μέσων ατομικής προστασίας.

Η τηλεμαχία έγινε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα που θρηνεί τον βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο.

Οι δύο υποψήφιοι δεν αντάλλαξαν χειραψία, οι σύζυγοί τους, στο ακροατήριο, φορούσαν μάσκες ενώ το κοινό είχε μόλις μερικές δεκάδες θεατές.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, ενώ ξέσπασε όταν ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε να τον διακόπτει, πράγμα που ο μεγιστάνας συνηθίζει να κάνει στις δημόσιες εμφανίσεις του, παρά τις επανειλημμένες παροτρύνσεις του συντονιστή να αφήσει τον αντίπαλό του να εκφραστεί: «Θα το βουλώσεις επιτέλους, άνθρωπέ μου;».

Αντικρούοντας κατηγορίες του Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «σοσιαλιστικό» το σχέδιο των Δημοκρατικών για την υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν αντέτεινε πως «όλος ο κόσμος ξέρει πως όσα είπε (ο Αμερικανός πρόεδρος) ως εδώ είναι απλούστατα όλα ψέματα. Αλλά δεν ήρθα εδώ για να σας δείξω τα ψέματά του. Το ξέρει όλος ο κόσμος ότι είναι ψεύτης».

«Ο άνθρωπος δεν ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει», συνέχισε.

Το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο ήδη πριν από το debate στο Κλίβλαντ (Οχάιο) και οι τόνοι ανέβηκαν επανειλημμένα, με τον ένα υποψήφιο να μιλάει συχνά πάνω στον άλλο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε επίσης επί προσωπικού εναντίον του Μπάιντεν, λέγοντας ιδίως «δεν υπάρχει ίχνος ευφυίας πάνω σου» και κατηγορώντας τον κεντροριστερό πολιτικό πως είναι «μαριονέτα της ριζοσπαστικής αριστεράς» που επιμένει να βλέπει μέσα στο Δημοκρατικό κόμμα.

Δημοσκόπηση CNNi: Έξι στους δέκα θεωρούν τον Μπάιντεν νικητή της τηλεμαχίας

Σχεδόν 35 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, με δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς να παρακολουθούν, οι δύο υποψήφιοι συγκρούστηκαν για μια σειρά ζητήματα, όπως ο αμφιλεγόμενος διορισμός μιας συντηρητικής δικαστικού στο Ανώτατο Δικαστήριο που πρότεινε ο Τραμπ, με τον Μπάιντεν να κατηγορεί τον πρόεδρο ότι βάλθηκε μεταξύ άλλων να κατεδαφίσει τον νόμο Affordable Care Act, πιο γνωστό ως Obamacare.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...