«Καμπανάκι» από Αρκουμανέα για Κοζάνη

Μοιραστειτε το

Για «κρίσιμες» ημέρες και εβδομάδες προειδοποίησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά τη σύσκεψη που είχε στην Κοζάνη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη. Ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι ειδικά η περίοδος των γιορτών θα είναι κρίσιμη, όχι μόνο στην Κοζάνη αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, σημείωσε ότι «μέσα στο lockdown, δυστυχώς στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα, διαπιστώθηκε ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν». Και γι’ αυτό έδειξε ως υπεύθυνους τους πολίτες, λέγοντας ότι η εξήγηση είναι μία, και αυτή είναι η μη τήρηση των μέτρων όπως πρέπει. «Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις», πρόσθεσε. «Αν δεν τηρούνται τα μέτρα όπως προβλέπεται, βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό». Είπε, ακόμη ότι σε κάποιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν τοπικές συρροές, για τις οποίες- σημείωσε- ότι γίνεται προσπάθεια περιορισμού των κρουσμάτων».

Ο κ. Αρμουμανέας γνωστοποίησε ότι τα στοιχεία για τον αριθμό των κρουσμάτων αποστέλλονται καθημερινά στην Περιφέρεια και από χθες ξεκίνησε και η αποστολή τους στους δημάρχους. «Νομίζω ότι σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση που είναι δίπλα μας, θα συνεχίσουμε τους εκτεταμένους ελέγχους που κάνουμε και πιστεύω ότι σύντομα θα περιορίσουμε τα κρούσματα» πρόσθεσε. Τόνισε, πάντως, ότι «η πολιτική προστασία κάνει εξαιρετική δουλειά παντού σε όλη τη χώρα και εδώ όπως επίσης και οι ΚΟΜΥ, οι Κινητές Ομάδες Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που ξέρουν και καλύτερα τα τοπικά δεδομένα».

Σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού, ανέφερε ότι «αναμένουμε κι εμείς να έχουμε περισσότερα δεδομένα για να δούμε πόσο πρέπει αυτό να μας ανησυχήσει».

Το τελευταίο 24ωρο στην Κοζάνη, που βρίσκεται σε σκληρό lockdown όπως και τρεις δήμοι της Δυτικής Αττικής, καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα.

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε ότι στην Κοζάνη αυτή τη στιγμή υπάρχουν 367 ενεργά κτρούσματα, με μέσο όρο ηλικία τα 54 έτη. Επίσης, ενημέρωσε ότι 477 στενές επαφές τους βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...