Καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού και σκληρό ροκ για υποχρεωτικό εμβόλιο και απολύσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Κλίμα προβληματισμού για την έκταση της πανδημίας, αλλά και για τις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου στην αντιμετώπιση του κορονοϊού στον ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένη να συνεχίσει τη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, με αιχμή του δόρατος τη διαχείριση της πανδημίας είναι η Κουμουνδούρου, που προειδοποιεί τη κυβέρνηση για έναν «θερμό» Σεπτέμβριο. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζουν καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, ενώ ταυτόχρονα φωνάζουν ένα δυνατό «όχι» στο υποχρεωτικό εμβόλιο και στις απολύσεις εργαζόμενων.

Κλίμα προβληματισμού για την έκταση της πανδημίας, αλλά και για τις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου στην αντιμετώπιση του κορονοϊού επικρατούσε χθες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διευρυμένου Πολιτικού Κέντρου του κόμματος, στην οποία συμμετείχε ο τομεάρχης Υγείας και πρώην υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, αλλά και ο Παύλος Πολάκης.

Το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από τη συζήτηση, είναι πως το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, σε ακόμα μία μεγάλη κρίση και ότι βασικός του στόχος είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας. Για αυτό τον λόγο ετοιμάζονται να λάβουν μία σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες, καθώς όπως επισημαίνουν, δεν αρκεί μόνο η κριτική, αλλά χρειάζονται και προτάσεις.

Βασικότερη όλων, είναι η απόφαση να προχωρήσουν σε μία επικοινωνιακή καμπάνια, με στόχο να πείσουν τους πολίτες πως είναι επωφελές τόσο για τους ίδιους, όσο και για το κοινωνικό σύνολο ο εμβολιασμός. Πάνω σε αυτό το θέμα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη κατά τη συνεδρίαση, καθώς ο πρώην υπουργός Υγείας φέρεται να επέμεινε στην επιστημονική του άποψη πως στα εμβόλια θα πρέπει να κατευθύνονται στην ηλιακή ομάδα άνω των 60 ετών και στους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα. Για τους υπόλοιπους πολίτες, προέκρινε για ακόμα μία φορά συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Η άποψη του Παύλου Πολάκη δεν είναι πλειοψηφική και γι αυτό η Κουμουνδούρου επιλέγει να συμμετέχει σε μία προσπάθεια πειθούς της κοινής γνώμης. Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσει να αναδείξει τα θετικά του εμβολίου, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε κοινωνικό διχασμό. Όπως, άλλωστε, επισημαίνουν, η κυβέρνηση είναι η μόνη θα που επενδύει στο δόγμα «διαίρει και βασίλευε», με σκοπό να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και να κρύψει τη παταγώδη αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το «σαφές» όχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού -με εξαίρεση τους εργαζόμενους στην Υγεία και τη Πρόνοια- είναι παράλληλα και ένα μεγάλο «όχι» στις απολύσεις των πολιτών δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Αν και είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζόμενων στις δημόσιες μονάδες Υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός μετέφερε στο όργανο μία πολύ δυσοίωνη εκτίμηση, πως αν η αναστολή εργασίας ισχύσει για τους υγειονομικούς που δεν εμβολιστούν, τότε το ΕΣΥ κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης – γεγονός που προβλημάτισε έντονα τον Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να πιέσει τη κυβέρνηση να ενισχύσει έμπρακτα το ΕΣΥ και να μην προχωρήσει στο σχέδιο συγχώνευσης και κλεισίματος νοσοκομείων που ετοιμάζει, να λάβει μέτρα στους μαζικούς χώρους (σχολεία, πανεπιστήμια, χώρους εργασίας, μέσα μεταφορά) και να προχωρήσει σε στοχευμένη ιχνυλάτηση και να συνεχίσει τα δωρεάν τεστ.

Παράλληλα, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ιδιαίτερα επικίνδυνο το ότι η κυβέρνηση υποτιμά συνεχώς τον κίνδυνο που διατρέχουν και οι εμβολιασμένοι πολίτες από τη μετάλλαξη «Δ» και έτσι δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προφύλαξης τους, με σκοπό, όπως λένε, να «τιμωρήσει» τους ανεμβολίαστους και να επιβεβαιώσει στα μάτια της κοινής γνώμης την ορθότητα των επιλογών της.

Στη Κουμουνδούρου δείχνουν ότι η σκληρή αντιπολιτευτική ρητορική θα συνεχιστεί, καθώς στόχος τους είναι να μην αφήσουν τη κυβέρνηση σε «χλωρό κλαρί», σκοπεύοντας παράλληλα να αναδείξουν τα αδιέξοδα των πολιτικών επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...