Καμία προετοιμασία για τους εμβολιασμούς

Μοιραστειτε το

© thanakorn hormniam | Dreamstime.com

Αξιοσημείωτες καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς παρατηρούνται σε Βέλγιο και Ολλανδία. Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών επικαλούνται δυσκολίες στην υλικοτεχνική υποδομή.

Τις μισές δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για το μήνα Ιανουάριο θα λάβει το Βέλγιο εξαιτίας μιας υλικοτεχνικής δυσκολίας, αναφέρει το Reuters.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Yves Van Laethem, δήλωσε ότι ένα υλικοτεχνικό ζήτημα που προέκυψε το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου (χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις) εμπόδισε τη χορήγηση των εμβολίων, ανατρέποντας τη βελγική στρατηγική εμβολιασμού.

«Η εταιρεία Pfizer, η οποία μας προμηθεύει, θα είναι σε θέση να παρέχει μόνο τις μισές από τις προγραμματισμένες δόσεις για τον μήνα Ιανουάριο και έτσι αντί να λάβουμε 600.000 δόσεις θα περιοριστούμε σε περίπου 300.000», δήλωσε ο Van Laethem σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το Βέλγιο ξεκίνησε τους εμβολιασμούς σε περίπου 700 άτομα σε τέσσερα γηροκομεία κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής εβδομάδας ενώ θα ακολουθήσουν εμβολιασμοί σε γηροκομεία σε εθνικό επίπεδο και το υγειονομικό προσωπικό.

Στην Ολλανδία

Στο μεταξύ, η ολλανδική κυβέρνηση, παρά την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech τον περασμένο μήνα, δεν μπόρεσε να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαρκ Ρούτε, από το βήμα της ολλανδικής Βουλής, να επικαλείται υλικοτεχνικά προβλήματα.

Η Ολλανδία έχει λάβει εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις του εμβολίου ωστόσο, μέχρι αύριο, κανένας εμβολιασμός δεν θα έχει γίνει. Τα πρώτα εμβόλια θα διατεθούν σε εργαζόμενους του τομέας υγείας σε περιορισμένο αριθμό.

Η κυβέρνηση Ρούτε, δέχθηκε σφοδρή κριτική από βουλευτές κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Κοινοβούλιο, καθώς είναι η τελευταία χώρα στην ΕΕ που ξεκινά τον εμβολιασμό.

«Το κύριο πρόβλημα ήταν ότι το πήραμε (σ.σ. το εμβόλιο) νωρίτερα από ό, τι περιμέναμε… καθιστώντας αδύνατο να δείξουμε ευελιξία» ανέφερε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Ο αρχηγός του εργατικού κόμματος Lodewijk Asscher κατηγόρησε τον Ρούτε ότι χρησιμοποιεί δικαιολογίες, ενώ «υπάρχουν 300.000 εμβόλια στους καταψύκτες και κανείς δεν έχει εμβολιαστεί».

Οι Ολλανδοί είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των πιο ευάλωτων ομάδων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά τα εμβόλια δεν μπορούσαν να αποθηκευτούν σωστά, αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...