Καμένα Βούρλα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση των προσφυγόπουλων

Μοιραστειτε το

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ομάδας κατοίκων στα Καμένα Βούρλα λόγω της εγκατάστασης 39 προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο της περιοχής, το οποίο ήταν ανενεργό τα τελευταία 15 χρόνια.

Η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος των διοδίων της Αγίας Tριάδας, έμεινε αποκλεισμένη για περίπου μία ώρα, παρά τις εκκλήσεις να μην υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων στη στέγαση των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα, ωστόσο, νέα συγκέντρωση στην περιοχή προγραμματίζεται για απόψε.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το lamianow.gr, oι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο που φιλοξενεί τα προσφυγόπουλα.

Πρόκειται για ανήλικους που έχουν χάσει ή έχουν χωριστεί από τους γονείς τους και διέμεναν σε καταυλισμούς στα νησιά για πολλούς μήνες, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Η διαμονή τους στο ξενοδοχείο είναι προσωρινή, αφού όλοι οι ανήλικοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί έκανε λόγο για «ακραία φαινόμενα», κάλεσε το πρωί τους εν λόγω κατοίκους.

«Στα Καμένα Βούρλα υπήρξε ένας αιφνιδιασμός, δεν ειδοποιήσαμε επειδή ήταν πολύ λίγα τα παιδιά», πρόσθεσε ο υπουργός, αναλαμβάνοντας για αυτό την ευθύνη. Επαναλαμβάνοντας ότι τα παιδιά θα μείνουν μόλις λίγες εβδομάδες εκεί, σχολίασε πως σε καμία άλλη περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδα δεν παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, δεκάδες κάτοικοι είχαν μαζευτεί τη νύχτα της Πέμπτης έξω από το ξενοδοχείο και μεταξύ άλλων, εμπόδισαν για τρεις ώρες το φορτηγό με το φαγητό να πλησιάσει, όπως και το φορτηγό με κουβέρτες και άλλα είδη για την διαβίωσή τους, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του για τα όσα συμβαίνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, εκτός των 39 ανηλίκων, αντιμέτωποι με τις ξενοφοβικές αντιδράσεις μερίδας κατοίκων της περιοχής βρέθηκαν και οι διερμηνείς που συμμετέχουν στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων από τον αστικό ιστό και να κλείσουν τα σχολεία της περιοχής.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...